Nomex® voor kazernekleding/EMT

 
 
 

Kleding voor bandweerlieden: thermische bescherming van binnenuit

 
 
 
 
 
 

Of het nu gaat om de locatie van de brand of de omgeving van de brandweerkazerne, brandweerlieden moeten altijd paraat zijn. Gelukkig biedt de uitrusting die is gemaakt van DuPont™ Kevlar® en Nomex® vezels, brandweerlieden betrouwbare bescherming tegen de gevaren van hun werk.

Brandweerkleding, zoals kazernekleding gemaakt met Nomex® vezels, biedt extra bescherming tegen extreme hitte en vlammen. Kazernekleding die is gemaakt met Nomex® vezels, beschermt brandweerlieden ook tegen de gevaren waarmee zij worden geconfronteerd. De DuPont™ Nomex® vezel is een inherent vlamvertragend materiaal dat niet smelt, druppelt of ontbrandt in de hete lucht wanneer dit materiaal wordt blootgesteld aan extreme hitte en vlammen. Wij testen kazernekleding met behulp van Thermo-Man® om de geboden niveaus van thermische bescherming te analyseren en te voorspellen. Kazernekleding met vezels van het merk Nomex® voldoet aan NFPA 1975. Deze vezel smelt niet, druppelt niet en ontvlamt niet zoals 100% katoen, en beschermt de drager bij drie seconden blootstelling aan vlammen anderhalf keer beter tegen brandwonden.

Kazernekleding vervaardigd met Nomex® voldoet ook aan de eisen voor beschermende kleding die zowel comfortabel als betaalbaar is. In tegenstelling tot katoenen stoffen kan kazernekleding tot 125 keer worden gewassen, zodat u deze kleding langer kunt dragen. En het hoeft niet gestreken te worden om er professioneel gekleed uit te zien. Kazernekleding vervaardigd van Nomex® is gereed voor actie op elk moment. Net zoals de brandweerlieden. Voor specifieke wasvoorschriften kunt u contact opnemen met de fabrikanten van Stationwear gemaakt met Nomex®.

 
 
 

Nomex® is licht van gewicht en ademend

Licht van gewicht en uitstekende ademende eigenschappen

Nomex® vermindert het gevaar van hittestress

Deze vezel vermindert het gevaar van hittestress. Hittestress kan vermoeidheid, desoriëntatie en uitputting veroorzaken.

Nomex® kazernekleding is betaalbaar

De gemiddelde levensduur van Nomex® kazernekleding is ongeveer vijf jaar. Kazernekleding kan minstens 125 keer worden gedragen en gewassen, waardoor het een betaalbare optie is.

Nomex® kazernekleding gaat ongeveer vijf jaar mee

Gaat ongeveer vijf jaar mee, tegenover één jaar voor katoen

 
 
 

Nomex® voor uitrukuitrusting

Vanaf het eerste alarm tot sein brandveilig biedt de ingebouwde hitte- en vlambestendigheid van Nomex® superieure bescherming tijdens het werk die elke brandweerman verdient.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor bescherming bij bosbranden

Nomex® biedt van werkbroeken tot jumpsuits comfortabele, flexibele en superieure thermische bescherming voor brandweerlieden die de meest extreme natuurbranden moeten zien te blussen.  

Ontdekken