Nomex® voor kazernekleding: Thermische bescherming van binnenuit

Artikel
Artikel
Nomex® voor kazernekleding: Thermische bescherming van binnenuit
 
 
 
DPT_Nomex_Photo_Article_Thermal Protection from the Inside Out_Content.02
 
 
 

Of het nu gaat om de locatie van de brand of de omgeving van de brandweerkazerne, brandweerlieden moeten altijd paraat zijn. Gelukkig biedt de uitrusting die is gemaakt van DuPont™ Nomex® vezels brandweerlieden betrouwbare bescherming tegen de gevaren van hun werk.

Bescherming
Nomex® vezels bieden ingebouwde bescherming tegen vlammen en extreme hitte en kunnen niet smelten, lekken of ontbranden. Kazernekleding vervaardigd van Nomex® voldoet aan NFPA 1975. Wij testen kledingstukken vervaardigd met Nomex® met behulp van ons Thermo-Man®-systeem voor het evalueren van thermisch verbrandingsletsel. Vergeleken met 100% katoen verminderen kledingstukken vervaardigd met Nomex® vezels de voorspelde brandwond met 50%, bij blootstelling aan een vlam gedurende drie seconden. 

Comfort
Kledingstukken vervaardigd met Nomex® vezel zijn lichtgewicht en ademend, vergeleken met katoenen kledingstukken die behandeld zijn met vlamvertragende stoffen (VVS). Zij helpen mogelijke hittestress te voorkomen, wat vermoeidheid, desoriëntatie en uitputting kan veroorzaken.

Kosteneffectief
Kazernekleding vervaardigd met Nomex® voldoet ook aan de behoefte aan beschermende kleding die duurzaam en kosteneffectief is. Anders dan katoenen kledingstukken die zijn behandeld met vlamvertragende stoffen, kunnen kledingstukken die zijn vervaardigd met Nomex® tot 125 keer gewassen worden zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de prestaties. U kunt ze dus langer dragen. De gemiddelde levensduur van Nomex® kazernekleding is circa vijf jaar, tegenover één jaar voor katoen dat is behandeld met vlamvertragende stoffen. Hierdoor is het een kostenbesparende optie. En bovendien hoeven kledingstukken die zijn vervaardigd met Nomex®, niet gestreken te worden en zien ze er toch onberispelijk en professioneel uit.

Kazernekleding vervaardigd met Nomex® is gereed voor actie op elk moment. Net als u.