Nomex® voor bescherming bij bosbranden

 
 
 

Vertrouwde kleding voor brandweerlieden gemaakt van Nomex®

 
 
 

Dag in dag uit beschermt brandweerkleding van DuPont™ Nomex® vezels bestrijders van bosbranden die hun gezondheid en leven in de waagschaal stellen. Nomex® is de ideale keuze voor brandweerkleding. Het is een revolutionaire, hitte- en vlambestendige vezel die reageert in een noodsituatie. Wanneer Nomex® wordt blootgesteld aan extreme hitte, ondergaat het een speciale reactie waarbij de eigenschappen van het materiaal veranderen om meer energie in het materiaal op te vangen, zodat de drager een waardevolle paar extra seconden bescherming krijgt tegen hitteoverdracht.

En daarbij komt dat Nomex® fabrikanten helpt het draagcomfort van de kleding te verhogen. Deze kleding biedt het laagst mogelijke gewicht bij de allerbeste bescherming. En door de hogere doorlaatbaarheid van lucht, helpt Nomex® hittestress tegen te gaan.

De bescherming tegen hitte en vlammen is ingebouwd in de Nomex® vezel, het kan niet worden uitgewassen en slijt niet. Degenen die hun leven in de waagschaal stellen om onze levens te beschermen, verdienen de best mogelijke bescherming. Daarom blijft DuPont samenwerken met brandweerlieden en kledingfabrikanten om innovaties te ontwikkelen die de veiligheid van brandweerlieden verbeteren.

 
 
 

Vind het juiste beschermende product voor uw toepassing of industrie met DuPont™ SafeSPEC™.
SafeSPEC™

Vind de juiste bescherming voor thermische gevaren in SafeSPEC™.

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Informatiebibliotheek

Hier vindt u technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM.

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Verkoopadressen