Nomex® voor noodhulpverlening

 
 
 

De bescherming die iedere held verdient

 
 
 
 
 
 

Dag in dag uit beschermt brandweerkleding van DuPont™ Nomex® vezels diegenen die hun gezondheid en leven in de waagschaal stellen. Nomex® is een revolutionaire hitte- en vlambestendige vezel die reageert in een noodsituatie. Wanneer het wordt blootgesteld aan extreme hitte, ondergaat Nomex® een speciale reactie waarin de eigenschappen van het materiaal veranderen om meer energie in het materiaal op te vangen, zodat de drager die paar waardevolle extra seconden bescherming krijgt tegen hitteoverdracht.

Bovendien helpt Nomex® de fabrikant om voor brandweerlieden comfortabelere kleding te maken met het laagst mogelijke gewicht en met de hoogst mogelijke mate van bescherming. De bescherming van Nomex® vezels tegen hitte en vlammen kan niet worden uitgewassen en wordt niet minder door slijtage van de kleding. En door de hogere doorlaatbaarheid van lucht, kan Nomex® hittestress tegengaan.

Degenen die hun leven in de waagschaal stellen om onze levens te beschermen, verdienen de best mogelijke bescherming. Daarom blijven wij samenwerken met brandweerlieden, eerstehulpverleners en kledingfabrikanten om innovaties te ontwikkelen die de algehele veiligheid van de brandweerlieden verbeteren.

 
 
 

Nomex® voor uitrukuitrusting

Vanaf het eerste alarm tot sein brandveilig biedt de ingebouwde hitte- en vlambestendigheid van Nomex® superieure bescherming tijdens het werk die elke brandweerman verdient.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® Nano en Nano Flex

Van het verminderen van hittestress tot het verbeteren van de deeltjesbarrière, Nomex® blijft brandwerende oplossingen van de volgende generatie leveren.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor kazernekleding/EMT

Wat er onder de uitrukuitrusting zit, is waar het allemaal om draait. Kazernekleding gemaakt met Nomex® vezel heeft ingebouwde vlambestendigheid en is ongelofelijk licht. Dit vormt de ideale combinatie voor comfort en duurzaamheid.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor bescherming bij bosbranden

Nomex® biedt van werkbroeken tot jumpsuits comfortabele, flexibele en superieure thermische bescherming voor brandweerlieden die de meest extreme natuurbranden moeten zien te blussen.

Ontdekken