Nomex® voor uitrukuitrusting

 
 
 

Brandweerkleding vervaardigd met Nomex® helpt mensen te beschermen die hun leven riskeren om anderen te helpen.

 
 
 

Brandweerlieden hebben het al zwaar genoeg, hun uitrusting moet daar geen gewicht aan toevoegen. DuPont™ Nomex® is een lichtgewicht, revolutionaire vezel met ingebouwde hitte- en vlambestendigheid die is ontworpen om te presteren in een noodgeval. Wanneer Nomex® wordt blootgesteld aan extreme hitte, ondergaat het een speciale reactie waarbij de eigenschappen van het materiaal veranderen om meer energie in het materiaal op te vangen, zodat de drager een waardevolle paar extra seconden bescherming krijgt tegen hitteoverdracht.

Bovendien helpt Nomex® de fabrikant om comfortabelere kleding te maken voor brandweerlieden. Het laagst mogelijke gewicht met de hoogst mogelijke mate van bescherming. En door de hogere doorlaatbaarheid van lucht, helpt Nomex® hittestress tegen te gaan.

 
 
 
De vloeistofbarrière

Met stoffen die zijn gemaakt van Nomex® kunnen fabrikanten van de meest vertrouwde en betrouwbare vochtbarrières sterke brandwerende substraten bieden voor hun vloeistofdichte films.

De buitenlaag

Nomex® heeft ingebouwde vlambestendigheid en is ontworpen om tegen hitte te kunnen, sterk te blijven en de binnenste componenten te beschermen.

De thermische voeringen

Thermische voeringen vervaardigd van Nomex® zijn dun, flexibel en kunnen goed ademen. Hierdoor leveren ze superieure bescherming zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren. 

 
 
 

Nomex® Nano en Nano Flex

Van het verminderen van hittestress tot het verbeteren van de deeltjesbarrière, Nomex® blijft brandwerende oplossingen van de volgende generatie leveren.

Ontdekken
 
 
 

Technologie aan de binnenkant van uw uitrukuitrusting

Ontdek hoe de Nomex® technologie reageert in een noodgeval om superieure bescherming te bieden tegen de meeste extreme gevaren.

Ontdekken