Bescherming van brandweerlieden en noodhulpverleners

 
 
 

De bescherming die iedere held verdient

 
 
 
 
 
 

Dag in dag uit beschermen vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen van DuPont™ Nomex® vezels diegenen die hun gezondheid en leven in de waagschaal stellen, en geven hen de extra seconden bescherming tegen warmteoverdracht.

Bovendien helpt Nomex® fabrikanten om comfortabele en superieure kleding te maken, van brandweerlieden tot eerstehulpverleners. Het laagst mogelijke gewicht met de hoogst mogelijke mate van bescherming. De bescherming van Nomex® vezels tegen hitte en vlammen kan niet worden uitgewassen en wordt niet minder door slijtage van de kleding. En door de hogere doorlaatbaarheid van lucht helpt Nomex® tevens hittestress tegen te gaan.

Degenen die hun leven in de waagschaal stellen om onze levens te beschermen, verdienen de best mogelijke bescherming. Daarom blijven wij samenwerken met brandweerlieden, eerstehulpverleners en kledingfabrikanten om innovaties te ontwikkelen die de algehele veiligheid verbeteren.

Innoveren om te beschermen. Doneren om te eren.

Als trotse donateur van de National Fallen Firefighters Foundation (NFFF) zet DuPont zich in voor de ontwikkeling van veiligere vlamvertragende kleding en voor de blijvende herinnering aan hen die het ultieme offer voor ons hebben gebracht.

 
 
 

Nomex® voor kazernekleding/EMT

Wat er onder de uitrukuitrusting zit, is waar het allemaal om draait. Kazernekleding gemaakt met Nomex® vezel heeft ingebouwde vlambestendigheid en is ongelofelijk licht. Dit vormt de ideale combinatie voor comfort en duurzaamheid.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor uitrukuitrusting

Vanaf het eerste alarm tot sein brandveilig biedt de ingebouwde hitte- en vlambestendigheid van Nomex® superieure bescherming tijdens het werk die elke brandweerman verdient.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor bescherming bij bosbranden

Nomex® biedt van werkbroeken tot jumpsuits comfortabele, flexibele en superieure thermische bescherming voor brandweerlieden die de meest extreme natuurbranden moeten zien te blussen.

Ontdekken
 
 
 

Kevlar® voor hulpverleners

100% Kevlar® is van nature vlambestendig en ontbrandt niet, smelt niet en verliest zijn eigenschap niet in de hitte.

Ontdekken
 
 
 

Nomex® voor noodhulpverlening

Degenen die hun leven in de waagschaal stellen om onze levens te beschermen, verdienen de best mogelijke bescherming.

Ontdekken
 
 
 

Getest voor de gevaren waarmee u te maken kunt krijgen

DuPont™ Thermo-Man® is 's wereld meest geavanceerde evaluatiesysteem voor thermische verbranding van de mens. Onze Thermo-Man® units maken gebruik van state-of-the-art technologie om de duurzaamheid en de superieure vlambestendige eigenschap van Nomex® aan te tonen in vergelijking met andere vlamvertragende oplossingen.

Bekijk Thermo-Man® in actie
 
 
 

Bescherming van Tyvek®/Tychem® tegen chemische gevaren in noodsituaties

Van Tyvek® en Tychem® gemaakte lichtgewicht, comfortabele, beschermende overalls bieden superieure bescherming tegen een reeks gevaren zonder de drager te belemmeren in diens bewegingen.    

Ontdekken