Bescherming in de landbouw

 
 
 

Mensen die in de landbouwsector werken, hebben vooral te maken met twee gevaarlijke soorten risico.

 
 
 
 
 
 

Hoewel de typische virusziekten bij dieren (varkenspest, hand- en klauwzeer, vogelpest enz.) niet besmettelijk zijn voor mensen, kunnen mensen die dicht bij geïnfecteerde dieren werkzaam zijn, deze virussen gemakkelijk verspreiden (kruisbesmetting). Veel van deze virussen kunnen worden meegenomen op de huid, het haar en de kleding en ze kunnen geruime tijd actief blijven.

Daarnaast zorgt het gebruik van fytosanitaire producten om oogsten te bewaren ervoor dat de landbouw een van de gevaarlijkste beroepstakken is. Iedereen die met bestrijdingsmiddelen of dieren werkt, moet daarom altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

Bescherming tegen fytosanitaire producten

 
 
 
Tyvek®-coveralls beschermen tegen fytosanitaire producten
 
 
 

Wanneer u fytosanitaire producten gebruikt, wordt aangeraden minimaal coveralls van CE-categorie III type 4 te dragen die beschermen tegen chemische stoffen (tegen waterhoudende vloeibare aerosolen). Bescherming van categorie III type 4 biedt effectieve bescherming tegen een groot aantal waterhoudende (type 4) vloeibare aerosolen en actieve bestanddelen in stofdeeltjes (type 5) en beperkte bescherming tegen spatten van chemicaliën (type 6).

Omdat het risico van blootstelling aan lagere of hogere concentratie van actieve stoffen, oplosmiddelen of verdunners vooral hoog is tijdens voorbereiding, toepassing, reiniging, legen van tanks en storingen bij bespuiting, wordt aangeraden een schort of pak te dragen met een afdoende barrière tegen chemische permeatie bovenop de coverall, om de meest blootgestelde delen van het lichaam te beschermen tegen organische chemicaliën.

Bij het kiezen van het juiste PBM moet u de gegevens over de chemische permeatie van het materiaal van de barrière en het fytosanitaire product en de verdunner raadplegen.

 
 
 
 
 
 

Bescherming tegen door dieren overgebrachte risico´s

Besmette deeltjes kunnen op vele manieren worden verspreid, zelfs in stof. Daarom hebben werkers en bezoekers constante bescherming nodig. Op veel coveralls, vooral als ze slechte naden hebben, kan stof binnendringen. Dit levert risico´s op voor de drager.  

DuPont™ Tyvek® 600-kleding biedt een uitstekende barrière tegen deeltjes, met naden waar geen deeltjes doorheen kunnen. En met dubbelgetapete naden en de mogelijkheid om de ritssluiting af te schermen met een zelfklevende flap, biedt Tyvek® 600 ideale bescherming wanneer natte decontaminatie niet nodig is.

Voor veeartsen, boeren en andere werkenden die in contact komen met levende dieren, besmette fecaliën of lichaamsvloeistoffen, of kadavers, moet de voorkeur gegeven worden aan pakken die geen vloeistofdicht zijn. DuPont™ Tychem® 2000-materiaal heeft alle relevante tests voor biologische barrières doorstaan volgens EN 14126 (met de hoogste prestatieniveaus), en de naden en sluitingen van Tychem® 2000-kleding heeft een vloeistofdruktest van 3 bar doorstaan en bood vloeistofdichtheid gedurende een gehele werkdienst. 

Decontaminatie met desinfectiemiddelen

Het decontamineren van beschermende kleding na gebruik is van groot belang voor het beschermen van de drager tegen verschillende soorten kruisbesmetting. Ook vermindert dit de verspreiding van ziekteverwekkende pathogenen zoals vogelpest en mond- en klauwzeer.

DuPont™ Virkon® S is een ideaal desinfectiemiddel voor het decontamineren van persoonlijke beschermingsmiddelen dat ook kan worden gebruikt voor natte decontaminatie op pakken gemaakt van Tychem® 2000 omdat het materiaal, de naden en de sluitingen net zo ondoordringbaar zijn voor desinfectiemiddelen als voor chemicaliën, biologisch actieve stoffen en bacteriën.

Maak uw bescherming tegen chemische gevaren volledig

Tychem® handschoenen maken onderdeel uit van een systeem voor complete bescherming tijdens het werk. 

 
 
 
 
 
 

Tychem®-kleding

Voor bescherming tegen chemische gevaren vertrouwen industriearbeiders op DuPont™ Tychem®-kleding.

Ontdekken
 
 
 

Tyvek® beschermende kleding

Tyvek® biedt een ideaal evenwicht in bescherming, duurzaamheid en comfort voor werknemers in industriële toepassingen en omgevingen waar contaminatie moet worden voorkomen, zoals productie-, farmaceutische, automobiel- en nutsbedrijven.

Ontdekken