DuPont Personal Protection – Innoveren voor duurzaamheid

 
 
 

Toonaangevend met duurzame oplossingen 

DuPont Personal Protection verenigt enkele van de meest vertrouwde namen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), zoals Tyvek®, Tychem®, Nomex® en Kevlar®, om ongeëvenaarde oplossingen te bieden die werknemers beschermen tegen chemische, thermische, vlamboog-, mechanische en andere risico's op de werkplek.

Onze bewezen beschermingstechnologieën zijn gebaseerd op meer dan 50 jaar wetenschap en expertise en bieden industriële en hulpverleningsorganisaties wereldwijd de mogelijkheid om hun werknemers te voorzien van de persoonlijke beschermingsmiddelen die zij nodig hebben voor optimale bescherming op het werk.

Wij zijn trots op de manier waarop wij mensen op het werk beschermen en wij zijn van mening dat het bevorderen van duurzaamheid een belangrijk verlengstuk van deze verantwoordelijkheid is. Van productontwikkeling en productie tot verpakking, distributie en marketing, wij richten ons op voortdurende innovatie om duurzaamheid in de waardeketen te bevorderen. We zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat DuPont Safety een fulltime duurzaamheidsleider heeft aangesteld om deze vooruitgang te stimuleren.

 
 
 

Werken aan de VN-doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling

 
 
 

 
 
 

Toegewijd aan het leveren van betrouwbare oplossingen
 

In overeenstemming met de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) van de Verenigde Naties (VN) en ter ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen van DuPont voor 2030 zetten wij ons in om onze klanten en strategische partners in de waardeketen betrouwbare product- en programmaoplossingen te bieden die ook helpen klimaatverandering aan te pakken, een kringloopeconomie tot stand te brengen en gemeenschappen te helpen opbloeien. Om deze doelen te kunnen behalen, begrijpen we dat het belangrijk is om te luisteren naar de duurzaamheidsbehoeften van onze klanten en samen te werken in de hele waardeketen.

#3 Goede gezondheid en welzijn – Onze producten beschermen mensen tegen gevaren op het werk, zodat ze veilig naar huis kunnen gaan

#8 Goed werk en economische groei – Wij zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en economische groeikansen voor werknemers binnen al onze productielocaties wereldwijd

#9 Industrie, innovatie en infrastructuur – We willen een veerkrachtige infrastructuur bouwen, inclusieve en duurzame industrialisatie bevorderen en innovatie stimuleren

#10 Verminderde ongelijkheden – Als onderneming zetten wij ons in voor het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie

#12 Verantwoordelijke consumptie en productie – We voeren efficiënte productieprocessen in en recyclen productieafval

 
 
 
 

"Bij DuPont Safety werken we aan de bescherming van de planeet met dezelfde motivatie als waarmee we ons inzetten voor de bescherming van mensen op het werk."

 

Kelsey Bergan
Wereldwijde duurzaamheidsleider,
DuPont Safety and Protection

Duurzaamheidsverslag van de onderneming
 
 
 
 
 
 

 

 

Onze aanhoudende duurzaamheidsinspanningen zijn bekroond met een Brons EcoVadis-medaille.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe wij duurzaamheid bevorderen

 
 
 

 
 
 

Toewijding in de praktijk

<span class="fontsize14">DuPont + Shell Eco-Marathon 2022 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</span>
<span class="fontsize14">DuPont + Shell Eco-Marathon 2022 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</span>
<span class="fontsize12">Handleiding voor HSE-managers inzake duurzaamheidsoverwegingen voor PBM</span>

Lees meer over belangrijke stappen voor optimale veiligheid en duurzaamheid op de werkplek

<span class="fontsize12">Handleiding voor HSE-managers inzake duurzaamheidsoverwegingen voor PBM</span>
Leer meer
 
 
 
 
 
 

Bescherming van medewerkers in de frontlinie tijdens een wereldwijde pandemie

Toen het COVID-19-virus zich in maart 2020 ontwikkelde tot een wereldwijde pandemie, moesten veel zorginstellingen en instanties die essentiële diensten verlenen het stellen zonder de beschermende uitrusting die ze nodig hadden om dit dodelijke virus te bestrijden. 

We hebben samengewerkt met onze partners in de waardeketen om een nieuw wereldwijd programma te introduceren, #TyvekTogether, om de algemene beschikbaarheid van de persoonlijke beschermingsmiddelen van Tyvek® te vergroten. Duizenden van onze medewerkers hebben dag en nacht gewerkt om Tyvek®-materialen en -patronen beschikbaar te maken voor meer organisaties, en hebben samengewerkt om de zorgverleners te beschermen die levens redden en de verspreiding van het virus te vertragen.

Het #TyvekTogether-programma introduceerde een nieuwe speciale Tyvek®-stof om de productie van nog eens 6 miljoen extra schorten per maand voor zorgverleners in de frontlinie mogelijk te maken. Aan het einde van 2020 hadden we meer dan 100 miljoen beschermende kledingstukken van Tyvek®, Tychem® en ProShield® geproduceerd voor de strijd tegen COVID-19, en we gaan door.