Technologie aan de binnenkant van uw uitrukuitrusting

 
 
 
Artikel
Beschermingstechnologie voor brandbestrijding | DuPont™ Nomex®
 
 
 

Als het gaat om uitrukuitrusting, is wat er in zit, het allerbelangrijkste

Uitrukuitrusting gemaakt met DuPont-technologie combineert de bewezen thermische bescherming van DuPont™ Nomex® vezel met de duurzaamheid en taaiheid van DuPont™ Kevlar®, de vezel die vijf keer sterker is dan staal bij gelijk gewicht. Nomex® en Kevlar® bieden optimale bescherming tegen intense hitte en vlammen voor een uitrusting die sterk en duurzaam is, maar comfortabel en goed ademend, om te helpen beschermen tegen vermoeidheid en hittestress. Het betekent dat u uw team de flexibiliteit kunt bieden om te werken bij een auto-ongeluk, een dak te ventileren of te slepen met een brandweerslang. En u kunt hun de bescherming bieden om een grote uitslaande brand te bestrijden.

 
 
 
Nomex® en Kevlar® bieden optimale hittebescherming
 
 
 

Achter de schermen

Meer dan 70% van uw uitrukuitrusting is gemaakt met Nomex® en Kevlar®. Samen werken deze vezels hard om uw professionals van binnen en van buiten te beschermen. Ze helpen uw werknemers te beschermen tegen brandwonden door hoge temperaturen, compressie, contact en zelfs vlambogen. En ze leveren een uitstekend totaal warmteverlies (TWV) en uitstekende T6PP. U kunt erop vertrouwen dat onze wetenschappers en technici aandacht hebben besteed aan elk detail.

De buitenlaag

Buitenlagen die zijn gemaakt met Nomex® en Kevlar® vezels en filamentgarens zijn samen ontwikkeld om materialen te verkrijgen die hittebestendig zijn, hun sterkte behouden en de binnenste componenten beschermen, en, wat veel belangrijker is: u. Kevlar® draden worden verwerkt in hoogwaardige stoffen om het weefselprofiel te helpen verminderen en tegelijkertijd de stoffen te versterken en de vlambestendigheid te verbeteren. Duurzame DuPont™ Teflon® HT waterafstotende behandelingen houden de uitrusting droog en helpen voorkomen dat water kan binnendringen in de waardevolle luchtlagen die voor het grootste deel van de warmte-isolatie van de kleding zorgen. Dit betekent dat uw professionals beschikken over een jas die sterk is en vlamvertragend aan de buitenkant, zodat wat er in zit, veilig blijft.

 
 
 
De buitenlaag is vervaardigd met Kevlar® en Nomex®
 
 
 

De vloeistofbarrière

Vloeistofbarrières gemaakt met Nomex® stoffen, Nomex® E89™ en andere non-wovens hebben zich bewezen in de praktijk en hebben rigoureuze tests doorstaan. Daardoor geven fabrikanten van naam er de voorkeur aan. Zij bieden sterke vlamvertragende substraten voor vloeistofdichte films. De vloeistofbarrière beschermt tegen het binnendringen van water, chemicaliën en virussen. Deze barrières zijn tevens lichtgewicht en comfortabel om de totale hittestress tijdens inspannende activiteiten te helpen verminderen. Alles om uw professionals te helpen droger te blijven, ergonomischer te werken en gereed te zijn voor zelfs de moeilijkste situaties.

 
 
 
Vloeistofbarrière gemaakt van Nomex®
 
 
 

De thermische voering

Thermische voeringen bieden het grootste deel van de thermische bescherming van uw uitrukuitrusting. Vulsels van Nomex® en Kevlar® vezels en Nomex® E89™ non-wovens worden gebruikt bij gezichtsdoeken die zijn gemaakt van Nomex® en Kevlar® vezels en draden voor duurzame, flexibele, warmte-isolerende componenten. Thermische voeringen gemaakt van meerlaagse Nomex® E89™, vooral wanneer ze samen met Nomex® Nano worden gebruikt, behoren tot de dunste, meest flexibele, meest ademende componenten op de markt. Gezichtsdoeken van Nomex® en Kevlar® filamentgarens zorgen voor minder wrijving waardoor de algehele mobiliteit van deze doeken wordt verbeterd. De waterafstotende afwerking op de voering zorgt voor meer comfort en een betere vochtregulatie en kortere droogtijd van de kleding. De thermische voering biedt bescherming waar het belangrijk is, en het is goed om te weten dat u kunt beschikken over Nomex® en Kevlar® waar het ertoe doet.

 
 
 
Thermische voering gemaakt van Kevlar®
 
 
 
Thermische voering gemaakt van Nomex®
 
 
 

De eerste keus voor al uw beschermingsbehoeften

Of uw prioriteit nu thermische bescherming is of duurzaamheid, bewegingsvrijheid, comfort of minder volume, DuPont streeft ernaar een volledig systeem te leveren dat voldoet aan al uw vereisten. DuPont-materialen helpen ook professionals te beschermen als het vuur eenmaal is geblust. Kazernekleding gemaakt met Nomex® is duurzaam, comfortabel en voldoet aan NFPA 1975. DuPont™ Tychem® kleding met chemische bescherming helpt noodhulpverleners te beschermen. En teams die werken met gevaarlijke stoffen wenden zich tot Tychem® 6000 VV voor enkellaagse kleding die helpt beschermen tegen de drie risico´s van wolkbranden, chemische stoffen en vlambogen. 

DuPont-materialen genieten al meer dan 40 jaar de voorkeur in de markt voor brandbestrijdingsmiddelen. Het begon allemaal met het materiaal waar brandweerlieden uitdrukkelijk om vragen, DuPont™ Nomex®. Maar de innovatie gaat door. Onze wetenschappers en technici nemen deel aan commissies zoals de NFPA om mee te helpen met het opstellen van normen. Wij ontwikkelen ook nieuwe oplossingen zoals Nomex® On Demand™ dat automatisch wordt geactiveerd op ca. 120 graden Celsius om u een betere thermische werking te bieden wanneer u deze het hardst nodig hebt. Tijdens normale omstandigheden blijft het dun, ademend en flexibel voor uitstekende bewegingsvrijheid. En het is goed om te weten dat u kunt beschikken over DuPont™ Nomex® en Kevlar® wanneer het ertoe doet.

 
 
 

Vind het juiste beschermende product voor uw toepassing of industrie met DuPont™ SafeSPEC™.
SafeSPEC™

Vind de juiste bescherming voor thermische gevaren in SafeSPEC™.

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Informatiebibliotheek

Hier vindt u technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM.

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Verkoopadressen