Nomex® Nano en Nano Flex

 
 
 

Bescherming voor brandweerlieden van een hoger niveau op basis van DuPont™ Nomex®

 
 
 
 
 
 

Op basis van het Nomex® merk waar brandweerlieden over de hele wereld al meer dan 50 jaar op vertrouwen, zijn nieuwe Nomex® Nano en Nomex® Nano Flex de volgende generatie vlamvertragende oplossingen van DuPont. Deze doorbraak in bescherming voor brandweerlieden is de toekomst van uitrukuitrusting.

 
 
 
DuPont™ Nomex® Nano.
 
 
 

Nomex® Nano

We hebben Nomex® Nano ontwikkeld om iets te doen aan het groeiende probleem van hittestress, dat momenteel meer lichamelijk letsel bij brandweerlieden veroorzaakt dan welke andere factor ook. Het is speciaal ontworpen om dunner te zijn dan andere geavanceerde VV-materialen.

Nomex® Nano biedt een 40% dunnere thermische voering dan andere geavanceerde voeringen die momenteel beschikbaar zijn, en zorgt voor eenzelfde werking van de thermische bescherming.

Dat betekent dat een thermische voering van Nomex® Nano de uitrukuitrustingen lichter en kleiner kan maken, waardoor brandweerlieden zich gemakkelijker en vrijer kunnen bewegen en zodoende minder hittestress oplopen.

DuPont™ Nomex® Nano Flex
 
 
 

Nomex® Nano Flex

Nomex® Nano Flex is ontwikkeld om producten als capuchons voor brandweerlieden beter te beschermen tegen deeltjes, zonder afbreuk te doen aan het draagcomfort.

Nomex® Nano Flex is een zeer goed ademend, brandwerend materiaal met uitzonderlijke elasticiteit en een superieure barrièrebescherming tegen deeltjes. Het is ook dunner en lichter dan andere vlamvertragende materialen.

De toevoeging van Nomex® Nano Flex aan de composietstructuur van een brandweercapuchon zorgt voor een betere barrièrebescherming tegen deeltjes in het gebied rond de hals en de bovenkaak, waarvan historisch gezien bekend is dat die het kwetsbaarst en het minst beschermd zijn. Dit zorgt voor een vier keer betere werking van de barrièrebescherming tegen deeltjes.

 
 
 

Ervaren brandweerlieden zien in dat capuchons gemaakt van Nomex® Nano Flex de toekomst zijn.

 
 
 
 
 
 

Nomex® voor kazernekleding/EMT

Wat er onder de uitrukuitrusting zit, is waar het allemaal om draait. Kazernekleding gemaakt met Nomex® vezel heeft ingebouwde vlambestendigheid en is ongelofelijk licht. Dit vormt de ideale combinatie voor comfort en duurzaamheid.

Ontdekken