Nomex® Nano en Nano Flex: Bescherming van de volgende generatie voor brandweerlieden

 
 
 
Application
Nomex® Nano en Nano Flex: Bescherming van de volgende generatie voor brandweerlieden | DuPont US
DPT_Nomex_Photo_Article_Nano en Nano Flex_Content
 
 
 

Hoe zou het zijn als een nieuwe technologie zou kunnen bijdragen aan het verminderen van hittestress, ervoor zou zorgen dat de uitrukuitrusting lichter en kleiner wordt en de drager minder in zijn of haar bewegingen zou beperken zonder concessies te doen aan de thermische bescherming?

Die technologie bestaat al: DuPont™ Nomex® Nano.

Op basis van het Nomex® merk waar brandweerlieden over de hele wereld al meer dan 50 jaar hun vertrouwen in stellen, is de nieuwe Nomex® Nano de volgende generatie vlamvertragende oplossingen van DuPont. We hebben Nomex® Nano ontwikkeld om iets te doen aan het groeiende probleem van hittestress, dat momenteel meer lichamelijk letsel bij brandweerlieden veroorzaakt dan welke andere factor ook.

Nomex® Nano is dunner dan andere geavanceerde vlamvertragende materialen die voor thermische voeringen worden gebruikt. In feite is Nomex® Nano in de voering van kleding voor thermische bescherming 40% dunner dan andere geavanceerde voeringen die momenteel beschikbaar zijn, en zorgt een voering van Nomex® Nano voor dezelfde werking van de thermische bescherming.

Een thermische voering van Nomex® Nano kan de uitrukuitrustingen lichter en kleiner maken, waardoor brandweerlieden zich gemakkelijker en vrijer kunnen bewegen. Bovendien voert Nomex® Nano de warme beter af in vergelijking met gangbare thermische voeringen met een gelijkaardige thermische bescherming, wat ook bijdraagt aan het verminderen van de hittestress.

 
 
 
 
 
 

De superieure vochtregulering van Nomex® Nano is een andere manier om de hittestress te verminderen. In laboratoriumtests waarbij de vochtabsorptie werd vergeleken, bleek dat de thermische voering van Nomex® Nano ongeveer 30% meer vocht opnam in vergelijking met conventionele thermische voeringen met gelijkwaardige droogtijden.

Wat dat betekent? De bescherming van de volgende generatie voor brandweerlieden is leverbaar. Nomex® Nano!

DuPont™ Nomex® Nano Flex: barrièrebescherming van een andere orde

New DuPont™ Nomex® Nano Flex is de nieuwste baanbrekende ontwikkeling op het gebied van de barrièrebescherming voor brandweercapuchons. Nomex® Nano Flex is een zeer goed ademend, vlamvertragend materiaal met uitzonderlijke elasticiteit en een superieure barrièrebescherming tegen deeltjes. Dit materiaal is dunner en lichter dan andere vlamvertragende materialen.

De toevoeging van Nomex® Nano Flex aan een composietstructuur van de brandweercapuchon zorgt voor een betere barrièrebescherming tegen deeltjes in het kwetsbare gebied rond de hals en de bovenkaak, waarvan historisch gezien bekend is dat die het kwetsbaarst en het minst beschermd zijn. Dit zorgt voor een vier keer betere werking van de barrièrebescherming tegen deeltjes.

Bovendien geeft de combinatie van Nomex® Nano Flex en vlamvertragend, geweven materiaal in een brandweercapuchon een verbetering van de thermische bescherming van 25% te zien in vergelijking met alleen vlamvertragend, geweven materiaal.

Wat dat betekent? De barrièrebescherming van een andere orde is er al. Nomex® Nano Flex!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fluorescent Aerosol Screening Test (FAST), een aerosoltest die laat zien hoe deeltjes door vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen dringen en een aanslag op de huid achterlaten.