Introductie van Nomex® Comfort

Artikel
 
 
 
Artikel
Introductie van Nomex® Comfort
 
 
 
DPT_Nomex_Photo_Article_FR Compliance vs Protection_Content
 
 
 

De nieuwste innovatieve, vlamvertragende stoffen voor persoonlijke beschermingsmiddelen die exclusief door DuPont worden geleverd.

Al meer dan 50 jaar zorgt kleding die gemaakt is van Nomex® vezels, voor kwalitatief beter beschermende vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen. Die traditie wordt voortgezet met Nomex® Comfort, een opwindend nieuw materiaal dat direct tegemoet komt aan de wensen van de gebruikers voor bewezen vlamvertragende bescherming in een comfortabeler, ademend materiaal van een merk dat ze kennen en vertrouwen - Nomex®.

 
 
 
 
 
 

Comfort zonder compromissen

Denk niet te licht over uw veiligheid als u tijdens uw werk in de olie- en gas-, petrochemische en algemene productie-industrie kan worden blootgesteld aan ernstige gevaren.     

De juiste vlamvertragende bescherming zou bij een brand op de werkvloer het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. De National Fire Protection Agency (NFPA) ontwikkelt en publiceert codes en normen voor vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen die bedoeld zijn om letsel en de dood door brand, elektrische en andere gerelateerde gevaren te voorkomen.

Hoewel dit nieuwe materiaal het lichtste vlamvertragende materiaal voor persoonlijke beschermingsmiddelen is dat voldoet aan de normen van NFPA 2112 en NFPA 70E, zorgt Nomex® Comfort voor een nog betere inherente bescherming tegen hitte en vlammen.

 
 
 
 
 
 

De beproefde bescherming door de Nomex® Comfort vezels zorgt voor een betere bescherming bij langere blootstelling en hogere temperaturen. Omdat een kwestie van seconden al het verschil kan zijn, kan Nomex® Comfort de drager net genoeg tijd geven om aan het gevaar te ontsnappen.

Beschermende kleding wordt comfortabeler

De eigen vezeltechnologie van Nomex® Comfort stoffen zijn licht van gewicht, zeer goed ademend en sneldrogend, wat resulteert in de meest comfortabele, vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen tot nu toe.

Nomex® Comfort vezels nemen aanzienlijk minder vocht op en houden aanzienlijk minder vocht vast dan materialen die zijn gemaakt van cellulosevezels, zoals katoen en viscose. Bovendien zorgen Nomex® Comfort vezels voor een uitstekende vochtafvoer voor maximaal comfort.  

Kleding gemaakt van de lichtgewicht Nomex® Comfort vezels, voelt lichter aan waardoor de dragers meer mobiliteit en comfort op het werk krijgen. En omdat de Nomex® Comfort vezels zeer goed ademend zijn, blijven gebruikers langer koeler, wat het risico op hittestress helpt te verminderen.

De kleuren van comfort

De Nomex® Comfort stof is exclusief verkrijgbaar bij DuPont in verschillende kleuren, waardoor u meer mogelijkheden hebt voor duurzame, professioneel ogende, vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen. Of u nu op zoek bent naar vlamvertragende persoonlijke beschermingsmiddelen die passen bij uw bedrijfskleuren, of u wilt een kleurgecodeerde bescherming voor specifieke gevaren in de industrie, Nomex® Comfort heeft dat allemaal voor u.

De Nomex® Comfort stof kan ook aan de stijl van uw bedrijf worden aangepast, zoals met bedrijfsmerken, reflectortape en hoge zichtbaarheidskenmerken die nodig kunnen zijn als onderdeel van het veiligheidsplan van uw bedrijf.

Bescherming die blijft

Naast het langer behouden van een professionele uitstraling wordt de inherente bescherming van het materiaal tegen hitte- en vlammen niet minder na veelvuldig wassen of slijtage van de kleding. Nomex® Comfort is ook bestand tegen scheuren en schuren en rafelt niet tijdens het wassen. Hierdoor gaat Nomex® Comfort drie keer langer mee dan andere beschermende kleding en bent u dag in dag uit optimaal beschermd.

Comfortabel werken

De Nomex® Comfort stof zal exclusief worden aangeboden door Bulwark in hun iQ Series® Mobility lijn. Ga voor meer informatie over Nomex® Comfort naar nomexcomfort.com .