Nomex® voor de olie- en gasindustrie

 
 
 

Nomex® biedt een getest en bewezen assortiment van beschermingsoplossingen voor de olie- en gasindustrie en de petrochemische industrie, met een ongeëvenaarde en betrouwbare bescherming en comfort.

 
 
 

Als het gaat om brandwerendheid, zal Nomex® altijd voldoen aan de wereldwijde prestatienormen voor bescherming, en deze zelfs overschrijden. Dit geeft veiligheidsmanagers de gemoedsrust en werknemers het vertrouwen dat ze nodig hebben om de klus te klaren. Daarom vertrouwen veel toonaangevende bedrijven op Nomex® om hun werknemers te beschermen.

In de olie- en gasindustrie hebben werknemers te maken met zware omstandigheden en ernstige gevaren die veel minder vaak voorkomen in andere industrieën. Gevaren zoals blootstelling aan vuur, explosies, vlambogen of schadelijke chemicaliën maken deel uit van de werkomgeving.

De werkomstandigheden en het klimaat kunnen variëren. Er is echter één ding dat geldt voor alle werknemers in de olie- en gasindustrie: zij moeten voorbereid zijn op een worstcasescenario.

Omdat de revolutionaire Nomex®-vezel van DuPont™ een geïntegreerde hitte- en brandwerendheid heeft, is Nomex® in de olie- en gasindustrie een ideale keuze voor brandwerende veiligheidskleding.

 
 
 
Nomex® Comfort
 
 
 

Nomex® Comfort

Een lichtgewicht, sneldrogende innovatieve stof die uitzonderlijke hitte- en vlambescherming en maximaal comfort biedt.

 
 
 
Nomex® Essential
 
 
 

Nomex® Essential

Een uiterst duurzame en beschermende oplossing die bijdraagt aan het minimaliseren van scheuren en een uitstekende bescherming biedt tegen hitte en vuur.

 
 
 

Bewezen bescherming

Brandwerende kleding gemaakt met Nomex® biedt een bewezen bescherming tegen intense hitte en vuur, kleine gesmolten-metaalspatten en chemische spatten. Voor een beschermde barrière tegen gevaarlijke chemische penetratie zijn speciaal ontworpen of gelamineerde Nomex®-stoffen met een speciale afwerking verkrijgbaar.

En omdat de hitte- en vlambestendigheid is geïntegreerd in de Nomex®-vezel, is het materiaal bestand tegen wassen en slijtage.

 
 
 

Lagere eigendomskosten

Brandwerende kleding gemaakt met Nomex® heeft een tot vijf keer langere gemiddelde levensduur dan katoenen kleding die met een brandwerend middel is behandeld. Dus ondanks de hogere aanschafprijs voor brandwerende kleding gemaakt met Nomex®, resulteert dit per saldo in aanzienlijk lagere eigendomskosten. Gemiddeld zijn de kosten per keer dat een kledingstuk gemaakt met Nomex® wordt gedragen 45% lager dan van met een brandwerend middel behandelde katoenen kleding.

 
 
 

Comfort is belangrijk

Het kiezen van comfortabelere brandwerende kleding, gemaakt met Nomex®, kan olie- en gasbedrijven helpen de kosten te verlagen die verband houden met hittegerelateerde ziekten en een verminderde productiviteit als gevolg van werkstress door ongemak voor de werknemers.

Brandwerende kleding gemaakt met Nomex® heeft het laagst mogelijke gewicht en het hoogste beschermingsniveau, ademend vermogen voor minder hittestress en het vermogen om effectief vocht af te voeren.

 
 
 

Ontworpen voor de risico's waar u tegenaan loopt

DuPont™ Nomex®
Betere bescherming bij langere blootstelling en hogere temperaturen
DuPont™ Nomex®
Geïntegreerde hitte- en vlambestendigheid
DuPont™ Nomex®
Geïntegreerde bescherming; bestand tegen wassen en slijtage.
DuPont™ Nomex®
Bestand tegen scheuren en slijtage
DuPont™ Nomex®
Zorgt voor meer ontsnappingstijd, een zeer waardevolle eigenschap
DuPont™ Nomex®
Uiterst duurzame beschermingsoplossingen
 
 
 

Getest voor de gevaren waarmee u te maken kunt krijgen

Thermo-Man® is ´s wereld meest geavanceerde evaluatiesysteem voor thermische verbranding in de vorm van een mens. Onze Thermo-Man® units maken gebruik van state-of-the-art technologie om de duurzaamheid en de superieure vlambestendige eigenschap van Nomex® aan te tonen in vergelijking met andere vlamvertragende oplossingen.

Bekijk Thermo-Man® in actie
 
 
 
 
 
 

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Informatiebibliotheek

Hier vindt u technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM.

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Verkoopadressen