BESCHERMING TEGEN BESMETTING DOOR CYTOSTATICA

 
 
 
General
Cytostatica

VEILIGE VERWERKING VAN ONCOLOGISCHE MEDICATIE

Elk jaar brengt nieuwe hoop en verbetert het perspectief voor kankerpatiënten. Ontwikkelingen in de biologie, patiëntenzorg en nieuwe behandelingen zijn belangrijke middelen om het gevecht met de grootste uitdaging van de gezondheidszorg aan te gaan. Cytostatische medicatie is

gericht op het vernietigen van kankercellen en wordt beschouwd als een van de meest effectieve kankerbehandelingen. Maar stoffen die voor patiënten levensreddend kunnen zijn, kunnen ook de gezonde cellen aantasten van mensen die deze verwerken. Drie

assortimenten beschermende kleding - Tyvek® IsoClean®, Tyvek® and Tychem® - bieden niet alleen zekerheid aan mensen die betrokken zijn bij kankerbehandelingen, maar beschermen de cytostatica ook tegen besmetting. Zo wordt gegarandeerd dat de patiënt medicatie van de hoogste kwaliteit krijgt toegediend.

Werknemersbescherming

Werkgevers moeten personeel dat met cytostatica werkt beschermen met technische en gestructureerde maatregelen en geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking stellen. Dit geldt voor alle werknemers die in aanraking kunnen komen met cytostatica: tijdens de ontvangst, het transport, de voorbereiding voor gebruik en toediening en tijdens vernietigen.

"De huidige richtlijnen en regelgeving vereisen dat elke werknemer in een cytostatische afdeling beschermende kleding moet dragen die geschikt is voor het gevaar. De persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voorzien zijn van het CE-keurmerk en moeten benoemd worden in de risicoanalyse." - Kwaliteitsstandaard voor de oncologisch-farmaceutische dienst, European Society of Oncological Pharmacy, Hamburg 2014.

De grootste risico's ontstaan bij het voorbereiden van de cytostatica door: stofdeeltjes (b.v. in flacons die vaste deeltjes bevatten), vloeistoffen (b.v. bij vervoer van de opgeloste substantie), aerosolvorming (b.v. bij het oplossen van de vaste stofdeeltjes) of als cytostaticaverpakkingen onbedoeld vallen.

Productbescherming

De producten moeten echter ook worden beschermd tegen besmetting door mensen, b.v. huidschilfers, haar, pluisjes of andere stofdeeltjes die van kleding afkomstig zijn. Productbetrouwbaarheid, de relevante aseptische procedures en de verpakkingsrichtlijnen zijn net zo belangrijk als persoonlijke beschermingsmiddelen.

De beschermende oplossing van DuPont - overal een oplossing voor

Dat de assortimenten van Tyvek® IsoClean®, Tyvek® en Tychem® uit wegwerpkleding bestaan, heeft als voordeel dat de kleding voor elk gebruik onbesmet is en een bewezen en gedocumenteerde intacte barrière bevat.

Tyvek® IsoClean® overalls zijn speciaal ontworpen voor gebruik in cleanrooms en gecontroleerde omgevingen met hoge eisen voor microbiologische bescherming.

De beschermende pakken van Tyvek® zijn ook geschikt voor de productie van cytostatica en bieden, afhankelijk van het type gevaar, verschillende maten van bescherming.

Accessoires van Tychem® 2000 C bieden extra bescherming tegen anorganische chemicaliën voor lichaamsdelen die meer blootgesteld worden. 

 
 
 

Gegevens over chemische doorlaatbaarheid bekijken in DuPont™ SafeSPEC™

Kom meer te weten
 
 
 
 
 
 

DuPont Merken

Tyvek® Protective Apparel by DuPont helps safeguard workers in many industries.

Beschermende kleding van Tyvek®

Lees verder
DuPont™ Tychem® garments help protect industrial and public sector workers with

Tychem® kleding

Lees verder
 
 
 

Informatie & Ideeen

Steekt uw zichtbaarheidskleding wat bleekjes af?
Bescherming tegen besmetting door cytostatica met Tyvek® en Tychem®

Naast bescherming voor producten voldoen Tyvek® en Tychem® ook aan de eisen voor persoonlijke bescherming tegen chemicaliën van categorie III.

 
 
 

Case Studies

Merck beschermt personeel met de nieuwe kleding van DuPont™ Tychem® 6000 F FaceSeal die tegen chemicaliën beschermt

Lees verder

Gefeliciteerd DuPont! Malteurop toost op een betere benadering van werkveiligheid

Lees verder
 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC ™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen