Steekt uw zichtbaarheidskleding wat bleekjes af?

Artikel
Artikel
Steekt uw zichtbaarheidskleding wat bleekjes af?
 
 
 
1493720553166
 
 
 

In juni 2016 werd de nieuwe Tyvek® 500 HV overall van DuPont geïntroduceerd. De overall voldoet aan de zichtbaarheidseisen van werknemers op het spoor, in de mijnbouw, op de weg en in andere gevaarlijke sectoren. Omdat het een overall voor beperkt gebruik is, zijn de kosten voor het ophalen, transporteren, wassen en inspecteren van de kleding lager dan bij conventionele, herbruikbare zichtbaarheidskleding.

Chloé Caux-Wetherell, de nieuwe productleider EMEA van DuPont Protection Technologies, zegt het volgende over de introductie van de overall: "De presentatie van de Tyvek® 500 HV is een belangrijk moment voor de overall als kant-en-klare oplossing. Hij biedt niet alleen te allen tijde hoge zichtbaarheid, 's nachts, bij slecht licht en slecht weer, maar ook chemische, biologische en antistatische bescherming."

 
 
 
2016-0157_Tyvek-500-HV_01.jpg
 
 
 

Zichtbaarheidskleding wordt gezien als een essentieel onderdeel van persoonlijke beschermingskleding in verscheidene sectoren, van afvalverwerking tot de havensector en van luchthavenmedewerkers tot ondergronds personeel. Regelmatig wassen van zichtbaarheidskleding leidt echter onvermijdelijk tot verminderde effectiviteit van de fluorescerende en reflecterende eigenschappen van de kleding. Zichtbaarheidskleding moet dan ook na elke vijf wasbeurten geïnspecteerd worden om te zorgen dat deze nog aan de standaard voldoet. Dergelijke inspecties in een grote, beweeglijke en steeds wisselende arbeidspoel zijn uitermate complex en vereisen een aanzienlijke investering – iets dat bij de Tyvek® 500 HV allemaal niet van toepassing is.

De eerste taak van de Tyvek® 500 HV is uiteraard ervoor te zorgen dat medewerkers te allen tijde zichtbaar zijn en dat de overall voldoet aan de hoogste classificatie van de internationale zichtbaarheidsnorm: EN ISO 20471:2013. In het VK voldoet de overall ook aan BS EN ISO 20471:2013.

Zoals voor alle beschermende kleding geldt, heeft deze alleen effect als deze daadwerkelijk wordt gebruikt en het ergonomische ontwerp van de Tyvek® 500 HV garandeert een prettig te dragen kledingstuk. De overall is voorzien van elastiek rondom polsen en enkels en rondom het middel, genoeg ruimte in het kruis en een comfortabele kraag. De overall zit comfortabel en is dan ook gemakkelijk om te dragen en in te werken.

Voor gebruikers die hun herbruikbare oplossing willen behouden, kan de Tyvek® 500 HV gebruikt worden als een extra beschermingslaag over het herbruikbare kledingstuk. De hoge zichtbaarheid hoeft dan alleen te komen van de Tyvek® 500 HV, die niet periodiek hoeft te worden geïnspecteerd.

"Met de introductie van de Tyvek® 500 HV," reageerde Valérie Pierret, Marketing Manager EMEA bij DuPont, "helpen we niet alleen groot aantal werknemers die zichtbaar moeten zijn, maar ook de bedrijven waarvoor zij werken met een daling van de inspectie- en administratiekosten die bij deze specifieke kleding horen."

Meer informatie over de Tyvek® 500 HV kunt u vinden op: www.tyvek.co.uk/500HV

 
 
 

Vind het juiste beschermende product voor uw toepassing of industrie met DuPont™ SafeSPEC™.
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Waar te kopen