Merck beschermt personeel met de nieuwe kleding van DuPont™ Tychem® 6000 F FaceSeal die tegen chemicaliën beschermt

Case Study
Case Study
Merck beschermt personeel met de nieuwe kleding van DuPont™ Tychem® 6000 F FaceSeal die tegen chemicaliën beschermt
 
 
 

De nieuwe overall van DuPont™, de Tychem ® 6000 F FaceSeal beschermt tegen chemicaliën en heeft een capuchon met rubberen afdichting die een zeer goede afsluiting vormt in combinatie met een gasmasker, zelfs zonder tape aan te brengen.

 
 
 

Nieuw ontwerp met een rubberen afdichting aan de capuchon, bevestigde handschoenen, opening aan de achterkant voor een strakkere pasvorm en verbeterde bescherming tegen gevaarlijke stoffen.

De nieuwe

Tychem® 6000 F FaceSeal van het type 3-B, 4-B, 5-B en 6-B van DuPont Protection Solutions biedt beschermt tegen chemicaliën. De kleding is gemaakt van Tychem® 6000 F, een slijtvast en betrouwbaar materiaal dat al jaren wordt gebruikt voor kleding ter bescherming tegen chemicaliën. De overall biedt betrouwbare bescherming tegen verschillende giftige industriële, organische chemicaliën, hoge concentraties anorganische chemicaliën (ook onder druk), stofdeeltjes, biologische gevaren en bepaalde stoffen die bij chemische oorlogsvoering worden gebruikt. De brede rubberen band aan de capuchon zorgt voor afdichting langs een gasmasker, zonder extra tape te hoeven gebruiken. Er zitten handschoenen aan de  Tychem® 6000 F FaceSeal bevestigd die gemaakt zijn van een materiaal dat een barrière vormt tegen chemicaliën en doordat de opening aan de achterkant zit, kan de overall eenvoudig en veilig aan- en uit worden getrokken.

Merck KGaA, een vooraanstaande wetenschaps- en technologiebedrijf binnen de gezondheidszorg, levenswetenschappen en performance materials, is een van onze eerste klanten die de Tychem® 6000 F FaceSeal gebruikt. De overall wordt momenteel gebruikt bij bodemsaneringswerkzaamheden die plaatsvinden in Gernsheim. Merck KGaA heeft externe bedrijven geadviseerd over persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) en heeft geholpen met het trainen van het personeel in het gebruik van beschermende kleding. Naast de overall, dragen de werknemers een gezichtsbedekkend gasmasker met zuurstoftoevoer en veiligheidslaarzen.

"We maken al een tijdje gebruik van DuPont™ Tychem® 6000 F kleding voor diegenen die persoonlijke beschermingsmiddelen moeten dragen tijdens hun werkzaamheden", legt senior manager Fire Protection and Site Security van Merck KGaA Horst Widder uit. "De grenswaarden voor bepaalde chemicaliën zoals benzeen worden steeds lager en we waren op zoek naar beschermende kleding die goed afsluit met geïntegreerde handschoenen en sokken. DuPont raadde ons de nieuwe Tychem® 6000 F FaceSeal aan." Voordat we een definitief besluit hebben genomen, heeft het bedrijf de kleding een aantal weken getest op slijtvastheid, waarbij DuPont ons heeft geassisteerd door ons van voorbeelden en uitgebreid technisch advies te voorzien.

Horst Widder zegt: "We waren ons al bewust van de voordelen van het materiaal, zoals de zeer hoge barrière tegen chemicaliën en het lichtgewicht. De rubberen afdichting aan de capuchon van het nieuwe ontwerp zit precies goed in combinatie met het gebruik van een gasmasker, zonder lubberen, zodat het goed afsluit op deze cruciale plek, wat niet kan worden bereikt met het gebruik van normale tape." Dankzij geïntegreerd handschoenen aan de mouwen van de Tychem® 6000 F FaceSeal die bestand zijn tegen chemicaliën, wordt het gebruik van afdichtingstape op die plek ook overbodig. De medewerkers van Merck dragen normale werkhandschoenen over deze onderhandschoenen.

De opening aan de achterkant is ook innovatief. Dit maakt het makkelijk en veilig om de overall aan- en uit te trekken. Er zitten verder sokken aan de nieuwe overall bevestigd, die in veiligheidsschoenen of laarzen kunnen worden gedragen, maar ook in kniehoge laarsflappen. De geleidende strips in de sokken bieden aarding in combinatie met de antistatische schoenen, zodat eventuele elektrostatische ladingen veilig worden weggevoerd. Daarnaast heeft de binnenkant van  Tychem® 6000 F FaceSeal een antistatische behandeling ondergaan.

Widder concludeert: "Omdat het personeel al bekend was met de voorganger, Tychem® 6000 F, konden de trainingskosten voor het nieuwe model tot een minimum worden beperkt."

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen