CARROSSERIEWERKPLAATS - PERSOONLIJKE BESCHERMING

General
Carrosseriewerkplaats Persoonlijke bescherming
 
 
 

Carrosseriewerkplaats - persoonlijke bescherming

Bescherm uzelf met Tyvek®

De geïntegreerde beschermende barrière in het materiaal voorziet de drager van Tyvek® overalls van efficiënte, high-performancebescherming. Het oppervlak van Tyvek® is zeer glad met een afstotende werking voor anorganische vloeistoffen met een lage concentratie en aerosolen, maar ook vaste deeltjes kunnen zich ook moeilijker aan het oppervlak hechten. Tyvek® overalls bieden bescherming van type 5 tegen vaste deeltjes (EN ISO 13982-1), met zeer weinig kans op doorlekken.

Tyvek® overalls bieden uitstekende bescherming, zijn tevens slijtvast en zitten toch comfortabel. Het unieke fabricageproces dat voor Tyvek® wordt toegepast, zorgt ervoor dat het ademend is, en vochtdoorlatend is. Tyvek® kleding is zeer lichtgewicht (42g/m2), zacht en soepel en ontworpen om de drager van de nodige bewegingsvrijheid te voorzien. Door de samenstelling uit één laag is Tyvek® ook schaaf- en scheurbestendig.

DuPont biedt een breed scala aan oplossingen voor bescherming tegen chemicaliën van categorie III voor bijna alle oppervlaktebehandelingen en coating waarvoor bescherming van type 5, 6 of 4, 5 en 6 is vereist: Tyvek® 500 Industry, Tyvek® 500 Xpert, Tyvek® 600 Plus, Tyvek® 400 Dual en Tyvek® accessoires.

Industriële testen zoals de “kratertest” (gebruikt in de auto-industrie) hebben aangetoond dat kledingstukken die gemaakt zijn van DuPont™ Tyvek® geen stoffen afgeven die coatings kunnen beschadigen. Omdat Tyvek® kledingstukken zijn gemaakt van extreem dichte en stugge polyethyleenvezels, pluizen ze niet en geven ze geen stoffen af die oppervlakken kunnen beschadigen, waardoor verontreiniging van behandelde oppervlakten tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast beschermen Tyvek® overalls oppervlakten tegen verontreiniging door haar, huid en stofdeeltjes van de onderkleding van de gebruiker. Het gladde oppervlak en de antistatische behandeling voorkomen dat stofdeeltjes zich hechten aan Tyvek® kleding.

Verbeterde bescherming: Tychem® F kleding en accessoires
Voor bescherming bij het gebruik van een breed scala aan giftige oplosmiddelen of isocyanaten (bijvoorbeeld tijdens het voorbereidings of het mengstadium), biedt DuPont het Tychem® F assortiment van lichte, hoogwaarde kleding en accessoires (mouwen, schort, jas en overschoenen met antislipzolen). Tychem® F biedt ook bescherming tegen biologische risico's en een groot aantal hooggeconcentreerde anorganische en een groot aantal organische chemicaliën en vaste stoffen. Tychem® is, net als Tyvek®, zeer lichtgewicht en pluist niet. Het is ook zeer licht, scheur- en schuurvast, en bevat geen vulstoffen of bindmiddelen die los kunnen komen door de stof. Om te beschermen gevaarlijke organische oplosmiddelen zoals aromatische verbindingen en alifatische koolwaterstoffen kan de beschermende overall van Tychem® F ook in overweging genomen worden.

Klik hier voor meer informatie over een effectieve bescherming tijdens verfwerkzaamheden en  en om de doorlaatbaarheidsgids te raadplegen.

 
 
 

Uitgelicht

Paint Personal Protective Equipment

Learn how low-linting protective clothing of DuPont™ Tyvek® and DuPont™ Tychem® can help ensure high product quality in surface treatment and paint-spray applications.

Lees verder
 
 
 

DuPont Producten En Diensten

Tyvek® 800 J is a new, limited-use Type 3 chemical protective garment
DuPont™ Tyvek® 800 J Coveralls
Tyvek-500-Labo-Gloves-NT-430_3447-detail-banner-thumbnail
Tychem® NT430
Tyvek-600-Plus-Gloves-NT-470_3398-detail-thumbnail
Tychem® NT470
Tychem-6000-F-FaceSeal-Gloves-NP-570CT_3603-thumbnail
Tychem® NP570CT
Tychem-6000-F-Accessory-Gloves-NP-560_3565-detail-thumbnail
Tychem® NP560
Tychem-2000-C-Gloves-NT-480_3528-detail-thumbnail
Tychem® NT480
SafeSPEC_Logo
Ontdek onze Tyvek® en Tychem® producten
 
 
 

DuPont Merken

Tyvek® Protective Apparel by DuPont helps safeguard workers in many industries.

Beschermende kleding van Tyvek®

Lees verder
DuPont™ ProShield® garments helps protect industrial workers with limited use and comfortable non-hazardous protection.

ProShield® kleding

Lees verder
 
 
 

Case Studies

Gefeliciteerd DuPont! Malteurop toost op een betere benadering van werkveiligheid

Lees verder

SNCF werkt met DuPont samen om nieuwe innovatieve wegwerpoveralls te ontwikkelen voor de bescherming van spoorwegonderhoudsmedewerkers

Lees verder