Luchtdicht en Condensatievrij Bouwen Met Een Dampremmend Membraan

Artikel
 
 
 
Artikel
Dampremmend membraan | DuPont™ AirGuard® AVCL's | DuPont België

 

Een dampscherm is een integraal onderdeel van de gebouwschil. Het wordt aangebracht op binnenmuren en biedt essentiële bescherming voor vocht- en luchtstroombeheer. Een effectieve dampscherm moet 100% luchtdicht zijn en effectieve condensatiecontrole bieden, en eveneens bijdragen tot het beheersen van de convectieve warmteoverdracht en het verbeteren van het binnencomfort.

Omdat een dampscherm voorkomt dat warme damp migreert naar koude buitenoppervlakken, waar het condenseert tot waterdruppels, is de keuze van de juiste dampscherm belangrijk voor het creëren van een thermisch efficiënt, condensatievrij gebouw.

AirGuard® dampschermen: de optimale oplossing

DuPont heeft dampremmende membranen ontwikkeld die werken als een doeltreffende binnenbekleding die meer bescherming biedt. AirGuard® dampschermen houden warme lucht binnen, waar hij thuishoort, en voorkomen schadelijke en ongezonde condensatieophopingen in het dak. Door hun geavanceerde dampremmende en luchtdichte eigenschappen kunnen ze ook worden gebruikt voor zowel warme als koude zadeldaken, zodat geventileerde systemen niet meer nodig zijn.

De thermische prestaties van gebouwen kunnen worden geoptimaliseerd door het AirGuard®-gamma met Sd-dampweerstandswaarden van ≥ 5m (AirGuard®  Sd5) tot > 2000m (AirGuard® Reflective). In combinatie met het brede gamma van Tyvek® tapes verbeteren AirGuard® dampschermen de thermische prestaties van het gebouw. Ze zorgen eveneens voor een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie, en helpen om gebouwen warm te houden in de winter en koel in de zomer omdat ze de overdracht van warmte en waterdamp beheersen.

Ga voor meer informatie over AirGuard® naar de Veelgestelde vragen