REGENSCHERMEN VOOR FACADEBEKLEDING

 
 
 
Application
Geventileerde gevels | DuPont™ Tyvek® | DuPont België

Duurzame gevelbescherming voor geventileerde gevels

Wanneer er een risico van vochtpenetratie via de isolatie en interne lagen bestaat, wordt een beschermingsmembraan achter de isolatie aanbevolen.

Geventileerde gevels verschillen van andere muurconstructies aangezien het membraan nog steeds direct aan de structuur bevestigd is, maar  achter de isolatie gesitueerd is. Het te specificeren materiaal voor de gevelbescherming is afhankelijk van het condensatierisico op deze tussenlaag en wordt hoofdzakelijk bepaald door de temperatuur. 

Permanente bescherming voor open en geventileerde regenwerende gevels

Moderne open en geventileerde regenwerende gevels bieden geweldige ontwerpmogelijkheden voor architecten en bouwprofessionals. Aangezien open en geventileerde regenwerende gevels voortdurend worden blootgesteld aan de elementen, is het essentieel om als gevelbescherming een secundair membraan te plaatsen dat de onderliggende structuren op lange termijn beschermt tegen lucht, vocht en UV-straling.

Tyvek® UV Facade is speciaal ontwikkeld voor open geventileerde gevels. Het is een beschermend membraan dat voorzien is van de CE-markering voor deze toepassingen – uw garantie van volledige conformiteit met de strenge EU-richtlijn voor bouwproducten.

Voldoet aan de verouderingstest

Voor het verkrijgen van de CE-markering voor open geventileerde gevels moest Tyvek® UV Facade 5000 uur artificiële veroudering door blootstelling aan UV-straling kunnen weerstaan, gevolgd door 90 dagen blootstelling aan temperaturen van 70 °C. Ter vergelijking: de CE-vereisten voor normale muur-/daktoepassingen is slechts een UV-blootstelling van 336 uur.

Tyvek® UV Facade voor geventileerde gevels is wind- en waterdicht maar dampopen. Het is ontworpen voor open en geventileerde regenwerende gevelbekleding in hout, metaal, steen en andere materialen, en is ultralicht, flexibel en eenvoudig te installeren.

In combinatie met DuPontTM AirGuard® Sd5, Sd23, Smart of Reflective dampschermen vormen Tyvek® membranen een complementaire gebouwschiloplossing voor vochtbeheer die geschikt is voor regenwerende gevelbekleding en optimale energie-efficiëntie ondersteunt.

Onze volledige assortiment van DuPont-tapes en -accessoires werkt naadloos samen met al deze producten om betere afdichtingen en een nog hogere energie-efficiëntie te realiseren.

 
 
 

Tyvek® ademende membranen

Ademende membranen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van gebouwen en inzittenden tegen de elementen. Investeren in een kwaliteitsoplossing zoals DuPont™ Tyvek® kan zorgen voor een langdurige en betrouwbare bescherming van het gebouw.

 

Lees Verder

 
 
 

AirGuard®: Dampremmende lagen

AirGuard® dampschermen zijn 100% luchtdicht. Dit helpt het warmteverlies door convectie te verminderen en biedt een doeltreffende condensatiecontrole voor alle gebouwtypes.

 

Lees Verder

 
 
 

Tyvek® Afdichtingstape

Tyvek® en AirGuard® afdichtingstapes en accessories zijn speciaal ontworpen ter aanvulling van Tyvek® ademende membranen en AirGuard® dampremmende lagen.

 

Lees Verder