BESCHERMING VOOR MUURCONSTRUCTIES

 
 
 
Application
Secundaire waterbarrière | DuPont™ Tyvek® waterkerende muurfolie | DuPont België

 

Tyvek waterkerende folie: een secundaire waterbarrière voor muren

DuPont™ Tyvek® dampopen membranen kunnen worden gebruikt in muren om een hoogwaardige waterbarrière te vormen die bescherming biedt tegen extern vocht, condensatie en luchtinfiltratie.

Ongeacht het materiaal waarvan uw muren gemaakt zijn, is het belangrijk om ze effectief te beschermen tegen potentieel schadelijke infiltratie door lucht en vocht met een waterdichte folie.  Installatie van een Tyvek® dampopen membraan verbetert niet alleen de thermische prestaties - u voegt ook een secundaire externe waterbarrière toe die de integriteit van het gebouw veel beter beschermt dan bouwpapier.

Efficiënte bescherming tegen water van buitenaf

Tyvek® dampopen waterdichte folie vormt een doeltreffende secundaire waterbarrière vanaf het moment dat ze is geïnstalleerd. Dit is een groot voordeel tijdens de bouw, wanneer gebouwen vaak zijn blootgesteld aan de elementen totdat de buitenafwerking is voltooid. En omdat zijn duurzame functionele laag veel dikker is dan die in de meeste conventionele microporeuze onderdaken, biedt Tyvek® waterkerende folie blijvende bescherming tegen water.

Tyvek® Soft, Solid, Reflex en UV Facade voldoen aan de EN 13859 voor onderdaken. En met DuPontTM Tyvek® FireCurbTM tilt DuPont bescherming naar een nieuw niveau – door een effectieve vlamvertragende functie toe te voegen aan de bewezen eigenschappen van Tyvek® vochtwerende folie.

Efficiënte bescherming van binnenuit
De secundaire bescherming tegen water die extern wordt gevormd door Tyvek® dampopen waterkerende folie wordt aangevuld met de interne installatie van AirGuard® dampschermen. AirGuard® dampschermen zijn speciaal ontworpen om de luchtdichtheid te verbeteren en condensatie te verminderen. Ze zijn 100% luchtdicht en voldoen aan EN 13984.

Ongeacht of u AirGuard® Sd5, Sd23, Smart of Reflective dampschermen gebruikt, kunt u vertrouwen op hun condensatieremmende en energie-efficiëntieverbeterende eigenschappen.

Accessoires voor lange-termijnprestaties

DuPont heeft een assortiment van Tyvek® accessoires ontwikkeld ter aanvulling van Tyvek® waterdichte folie en AirGuard® dampschermen, zodat een totaaloplossing kan worden geboden.

Tyvek® afdichtingstapes, waaronder Tyvek® UV-Facade tape en Tyvek® FlexWrap NF, zijn speciaal ontworpen om de gebouwschil af te dichten, oncontroleerbare luchtlekken te verminderen en de lange-termijnprestaties te verbeteren. Dankzij hun uitstekende hechtingseigenschappen bij een hoge vochtigheidsgraad kunnen ze samen met vochtwerende folie worden gebruikt op zowel binnen- als buitenmuren.