BESCHERMING VAN TORENGEBOUWEN

 
 
 
Application
Torengebouwen met geventileerde gevels | DuPont™ Tyvek® | DuPont België

Hoe Tyvek® torengebouwen met geventileerde gevels beschermt

Dankzij nieuwe, gepatenteerde technologie doven DuPont™ Tyvek® FireCurb® ademende membranen zelf de vlammen voordat ze zich kunnen verspreiden.

Tyvek® wordt al lang gebruikt als een secundaire beschermingslaag tegen wind en water in staalskeletbouw en betonnen muren. Tyvek® FireCurb® ademende membranen bieden nu de dezelfde bewezen prestaties – plus uitstekende vlamvertragende eigenschappen.

Ontwikkeld als antwoord op de steeds strengere veiligheidsvoorschriften voor hoogbouw met geventileerde gevels, blussen deze geavanceerde membranen zelf de vlammen en helpen ze actief om vuurverspreiding te bestrijden. Omdat ze de vlammen doen uitdoven in de eerste minuten, kunnen ze een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van een catastrofale kettingreactie.

Veiliger bouwen


Er is slechts één vonk nodig om het werk van maanden op een bouwplaats te vernietigen. Tyvek® FireCurb® biedt gepatenteerde bescherming vanaf het moment dat het geplaatst wordt, en helpt mensen en hoogbouw veiliger te houden.

Gepatenteerde bescherming tot Euroklasse B

De gepatenteerde technologie in DuPontTM Tyvek®FireCurb® membranen maakt een brandclassificatie tot Euroklasse B mogelijk voor vrijhangende toepassingen en installaties op minerale wol. Zeer weinig producten bereiken deze classificatie, die wat betreft de brandweerstand slechts moet onderdoen voor metselwerk.

Minimale milieu-impact

De halogeenvrije vlamvertragende coating van Tyvek® FireCurb® vermindert de vorming van druppels en rook aanzienlijk - een levensreddend voordeel voor mensen die uit een brandend gebouw vluchten. De milieuvriendelijke speciale coating wordt vervaardigd in een energie-efficiënt, oplosmiddelvrij proces dat ook emissies tot een minimum beperkt.