WARME ZADELDAKBOUW

 
 
 
Application
Warme zadeldakconstructie | Tyvek® en AirGuard® dakfolie | DuPont België

Warme zadeldakconstructie

Wanneer ze worden gebruikt in daken, zorgen Tyvek® en AirGuard® membranen voor een optimale bescherming van de warmte-isolatie en verminderen ze het risico van condensopbouw, wat leidt tot een verbetering van de energie-efficiëntie van het gebouw.

 

 

Door hun ademend karakter bieden Tyvek® dakfolies voordelen boven traditionele ondoordringbare onderdaken die gebruikt worden bij het isoleren van hellende daken doordat ze het risico van condensopbouw binnen warme dakconstructies verminderen.

Tyvek® dakfolies zijn speciaal ontworpen om condensopbouw te beperken en ventilatie in de isolatie van het warme dak overbodig te maken. Zo wordt een totaaloplossing geboden voor energie-efficiënte warme zadeldaken. Ze zorgen ervoor dat de waterdamp in de dakruimte kan doordringen tot de ventilatiespouw en vervolgens door de natuurlijke luchtstroom doorheen de dakbedekking naar de buitenlucht wordt verspreid. Doordat ze een doeltreffende brandvertragende functie toevoegen aan de bewezen voordelen van Tyvek®, bieden ze nog meer bescherming aan gebouwen en inzittenden.

Als onmisbare secundaire waterafstotende laag hebben Tyvek® membranen een zeer duurzame functionele laag die zes tot acht keer dikker is dan meest voorkomende meerlagige producten.

In het ideale geval wordt het hellend dak geïsoleerd in een continue laag boven de spanten, zodat de dakstructuur zich een 'warme' omgeving bevindt. Voor bepaalde dakspecificaties kan er echter isolatie boven, tussen of onder spanten voorzien zijn – of zelfs een combinatie van de drie.

Tyvek® en AirGuard® in dakkamertoepassingen

Bij dakkamertoepassingen wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van warme en koude dakconstructies met verschillende soorten isolatie. Koude dakgebieden hebben meestal een "dampopen" vezelisolatie (bijvoorbeeld minerale woldekens); hellende plafonds zijn voorzien van harde plaatisolatiematerialen met gesloten cellen of folies die doorgaans zeer dampbestendig zijn. Deze variatie in dampweerstand kan leiden tot een onevenwichtige dampoverbrenging. We adviseren daarom de installatie van een dampscherm uit het DuPontTM AirGuard® -assortiment onder de "dampopen" dekenisolatie.

 

 
 
 

Tyvek® ademende membranen

Ademende membranen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van gebouwen en inzittenden tegen de elementen. Investeren in een kwaliteitsoplossing zoals DuPont™ Tyvek® kan zorgen voor een langdurige en betrouwbare bescherming van het gebouw.

 

Lees Verder

 
 
 

AirGuard®: Dampremmende lagen

AirGuard® dampschermen zijn 100% luchtdicht. Dit helpt het warmteverlies door convectie te verminderen en biedt een doeltreffende condensatiecontrole voor alle gebouwtypes.

 

Lees Verder

 
 
 

Tyvek® Afdichtingstape

Tyvek® en AirGuard® afdichtingstapes en accessories zijn speciaal ontworpen ter aanvulling van Tyvek® ademende membranen en AirGuard® dampremmende lagen.

 

Lees Verder