METALEN DAKBEDEKKINGSOPLOSSINGEN

 
 
 
Application
Metalen dakbedekking | Tyvek® en AirGuard® | DuPont België

Metalen dakbedekkingsoplossingen

Om de prestaties van metalen dakbedekkingen te handhaven biedt DuPont™ Tyvek® een reeks oplossingen die speciaal zijn ontworpen om condensvorming en warmteophoping te beheersen.

Aangezien metalen dakbedekkingen zeer dampresistent zijn, zijn ze kwetsbaar voor condensatievorming aan de onderzijde van de folies. Tenzij er maatregelen worden getroffen, kan het ingesloten vocht terug op de isolatie en hulpstukken vloeien, waardoor een verslechteringscyclus in gang wordt gezet.

Bescherming die blijft

Twee belangrijke factoren kunnen afbreuk doen aan de weerbestendige eigenschappen van geprofileerde metaalbekleding of metaalbekleding met staande naad: natuurlijke verwering en de effecten van thermisch geïnduceerde bewegingen veroorzaakt door temperatuurschommelingen. In beide gevallen kan er schade optreden door verschoven waterafdichtingen tussen leidingspouwen of vergrote penetratiepunten op plaatsen waar de folies zijn vastgemaakt. Bijgevolg is er een groter risico dat uitwendig vocht doorsijpelt - bijvoorbeeld bij stortregen. DuPont™ Tyvek® helpt dit risico te verminderen door het dak en uw investering op lange termijn te beschermen.

DuPont™ Tyvek® biedt geavanceerde, gecoördineerde oplossingen die zijn ontworpen om de prestaties van volledig ondersteunde geprofileerde metaalplaatdaken te verbeteren en te handhaven.

Dankzij de hoge dampdoorlatendheid van de Tyvek® onderdakfolie en de uitstekende prestaties van de AirGuard® dampscherm kan damp door en uit de isolatie ontsnappen. De hoge waterbestendigheid van  DuPont™ Tyvek® en AirGuard® membranen voorkomt eveneens dat gecondenseerd vocht zich onder de buitenbekleding van het gebouw ophoopt, zodat de isolatie in een droge omgeving kan functioneren. Tyvek® Metal gaat zelfs nog een stap verder door ruimte te creëren voor een efficiënte afloop en vermindert de geluidsoverdracht die normaal wordt gegenereerd door structuurgedragen geluiden zoals regengekletter.

 
 
 

Tyvek® ademende membranen

Ademende membranen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van gebouwen en inzittenden tegen de elementen. Investeren in een kwaliteitsoplossing zoals DuPont™ Tyvek® kan zorgen voor een langdurige en betrouwbare bescherming van het gebouw.

 

Lees Verder

 
 
 

AirGuard®: Dampremmende lagen

AirGuard® dampschermen zijn 100% luchtdicht. Dit helpt het warmteverlies door convectie te verminderen en biedt een doeltreffende condensatiecontrole voor alle gebouwtypes.

 

Lees Verder

 
 
 

Tyvek® Afdichtingstape

Tyvek® en AirGuard® afdichtingstapes en accessories zijn speciaal ontworpen ter aanvulling van Tyvek® ademende membranen en AirGuard® dampremmende lagen.

 

Lees Verder