INTERNE LUCHTDICHTHEID

 
 
 
Application
Thermische isolatie | DuPont™ AirGuard® en accessoires | DuPont België

Effectieve interne luchtdichtheid en thermische isolatie

Volgens de nieuwe Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen moeten gebouwen energie-efficiënter zijn dan ooit. Het doel is het creëren van luchtdichte, condensatievrije gebouwen die thermische efficiëntie combineren met comfort.

Waarom is luchtdichtheid zo belangrijk?

Hoewel warmteverlies door convectie meestal niet wordt aangeduid in standaardberekeningen van de U-waarde, is het nog steeds een belangrijke oorzaak van energieverlies en koolstofuitstoot. Door de lekkage van verwarmde/geconditioneerde lucht uit gebouwen te beperken en zo de thermische isolatie te verbeteren, kan men het energieverbruik en de kosten aanzienlijk verminderen.

Oncontroleerbare luchtlekken treden op via openingen tussen en rond isolatielagen en haarscheuren in gipskartonbekledingen. Deze luchtlekken treden steevast op tijdens het uitdrogen van het gebouw, maar worden ook veroorzaakt door zetting en thermische beweging gedurende de levensduur van het gebouw. Elke laag in de gebouwschil waar geen totale continuïteit wordt bereikt is een potentieel zwak punt voor de thermische isolatie.

Dampschermen geschikt voor daken, muren en vloeren kunnen warmteverlies door convectie verminderen, maar ook een geavanceerde dampremmende functie voorzien voor ademende systemen. Wanneer ze doorlopend zijn geïnstalleerd en alle overlappende delen en penetraties zijn verkleefd, kunnen

DuPont™ AirGuard® dampschermen & Tyvek® Accessoires

DuPont™ AirGuard® dampschermen kunnen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de warmte-isolatie. Wanneer ze doorlopend zijn geïnstalleerd en alle overlappende delen en penetraties zijn verkleefd, kunnen DuPont AirGuard® dampschermen de interne luchtdichtheid verbeteren in alle gebouwtypes doordat ze warmteverlies door convectie voorkomen – d.w.z. oncontroleerbare luchtlekken van binnen naar buiten. Ze zorgen ook voor een effectieve condensatiecontrole die de isolatie en muren droog houdt.

DuPont™ AirGuard® dampschermen en zelfklevende tapes helpen u bij het afdichten van deze openingen en verbeteren de interne luchtdichtheid en warmte-isolatie van het gebouw. Ze zijn volledig compatibel met onze Tyvek® ademende membranen, en ontworpen voor lange-termijnprestaties en duurzaamheid.  

DuPont™ AirGuard® Smart gaat een stap verder doordat het zijn dampdoorlatendheid automatisch aanpast naargelang van de vochtigheidsgraad. Het is speciaal ontwikkeld voor de warmte-isolatie van alle soorten nieuwbouw, maar is ten zeerste aanbevolen voor moderniseringsprojecten waarbij isolatie boven spanten wordt geplaatst.

 
 
 

AirGuard®: Dampremmende lagen

AirGuard® dampschermen zijn 100% luchtdicht. Dit helpt het warmteverlies door convectie te verminderen en biedt een doeltreffende condensatiecontrole voor alle gebouwtypes.

 

Lees Verder

 
 
 

Tyvek® Afdichtingstape

Tyvek® en AirGuard® afdichtingstapes en accessories zijn speciaal ontworpen ter aanvulling van Tyvek® ademende membranen en AirGuard® dampremmende lagen.

 

Lees Verder