CHEMICALIËNBESCHERMING VOOR MILITAIREN EN DE POLITIE

 
 
 

Bescherming tegen chemicaliën voor degenen die ons beschermen

Voor de politie en het leger zijn er vele scenario´s denkbaar waarbij doeltreffende chemicaliënbescherming vereist is – en DuPont biedt die met Tychem®, Tyvek® en Nomex®.

Onze beschermende kleding zijn afgestemd op verschillende risicoscenario´s en bieden een breed assortiment aan chemicaliënbescherming voor militair gebruik of voor gebruik door de politie. Hierbij valt te denken aan invallen, reddingswerkzaamheden, het verzamelen van bewijsmateriaal, lichamen bergen en het schoonmaken van plaats delicten.

Er kan grofweg onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten beschermende kleding: gaswerend en gasdoorlatend. Gaswerende kleding betekent dat er een ondoordringbare barrière is aangebracht die de drager beschermt tegen mogelijke gevaren, terwijl gasdoorlatende kleding ademend zijn, waardoor lichaamsvocht in de kleding kan circuleren. DuPont richt zich op het beschermen tegen CBRN (chemische, biologische, radiologische en nucleaire) risico's en heeft specifiek daarvoor Tyvek® en Tychem® overalls ontwikkeld, evenals oplossingen van Nomex® voor een hoog beschermingsniveau.

DuPont™ Tyvek®

Tyvek® overalls bieden bescherming, zijn slijtvast en zitten comfortabel, zodat werknemers die bloot worden gesteld aan gevaarlijke droge deeltjes, aerosols en lichte opspattingen van vloeistof zich kunnen focussen op hun werk. Omdat de barrière uiterst effectief is in het afstoten van deeltjes en omdat ze nauwelijks pluizen en een contaminatievrije eigenschappen hebben, maakt dat Tyvek® uitermate geschikt is voor forensisch onderzoek waarbij het van groot belang is dat de plaats delict niet door de drager, de kleding of via kruisverontreiniging wordt besmet.

DuPont™ Tychem®

Bij het maken van stof van de kledingstukken met Tychem® is gebruik gemaakt van geavanceerde technologie om een barrière te ontwikkelen die getest is met een breed scala aan gevaarlijke stoffen om de prestaties te bepalen, wat cruciaal is voor stoffen die worden blootgesteld aan gevaarlijke chemicaliën. DuPont heeft stoffen ontwikkeld die bescherming bieden tegen gevaarlijke vloeistoffen, dampen, gassen en deeltjes voor noodhulp- en eerstehulpverleners. De robuuste, lichtgewicht kleding is scheur- en schuurbestendig en behoudt de beschermende eigenschappen, omdat de barrière intact blijft. Er zijn een aantal oplossingen beschikbaar, afhankelijk van de risico´s en het vereiste beschermingsniveau. Tychem® F kledingstukken zijn speciaal ontwikkeld voor bescherming tegen giftige chemicaliën, corrosieve vloeistoffen en chemische middelen gebruikt in oorlogssituaties.

DuPont™ Nomex®

Nomex® wordt gebruikt met andere stoffen om luchtdoorlatende kleding te maken die zijn ontwikkeld voor een comfortabelere pasvorm voor de drager, maar die tegelijkertijd ook beschermt tegen hitte en CBRN-risico’s. DuPont heeft onlangs een nieuw technologieplatform opgezet onder de naam Nomex® LS waarmee Nomex® stoffen lichter en sterker zijn geworden. Hierbij is vooral gefocust op zowel verbeterde bescherming tegen schuren als scheuren. De introductie van de lichte Nomex® LS stoffen draagt bij aan een nog betere draagbaarheid en bescherming.

KRIJG ONDERSTEUNING VAN DUPONT

 
 
 

DuPont Merken

Tyvek® Protective Apparel by DuPont helps safeguard workers in many industries.

Beschermende kleding van Tyvek®

Lees verder
DuPont™ Tychem® garments help protect industrial and public sector workers with

Tychem® kleding

Lees verder
 
 
 

DuPont Producten En Diensten

1566312099834.jpg
Tychem® 6000 FR ThermoPro
Tychem-6000-F-FaceSeal-Gloves-NP-570CT_3603-thumbnail.jpg
Tychem® NP570CT
Tyvek-600-Plus-Gloves-NT-470_3398-detail-thumbnail.jpg
Tychem® NT470
Tyvek-500-Labo-Gloves-NT-430_3447-detail-banner-thumbnail.jpg
Tychem® NT430
Tyvek-800-J-Gloves-NT-450_3408-detail-thumbnail.jpg
Tychem® NT450
Tychem-6000-FR-Gloves-VB-870_3550-detail-thumbnail.jpg
Tychem® VB870
DOWNLOAD ONZE BROCHURE OVER BIOLOGISCHE GEVAREN
 
 
 

Case Studies

DSXT2887a.jpg
Gefeliciteerd DuPont! Malteurop toost op een betere benadering van werkveiligheid
Merck_MG_7840_300dpi_retouched.jpg
Merck beschermt personeel met de nieuwe kleding van DuPont™ Tychem® 6000 F FaceSeal die tegen chemicaliën beschermt
Bescherming op plaats delict met DuPont Tyvek®

DuPont werkt al meer dan veertig jaar samen met hulpdiensten over de hele wereld door beschermende kleding te bieden bij bijvoorbeeld plaatsen delict.

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC ™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen