Bescherming tegen chemische stoffen en gevaarlijke materialen

 
 
 

Extreme bescherming voor extreme omgevingen

 
 
 

Industriële arbeiders werken dagelijks met en rond gevaarlijke deeltjes en chemische dampen en vloeistoffen. De wetenschappers van DuPont evalueerden de gevaren en kwamen met oplossingen voor persoonlijke beschermende kleding die duurzaamheid, comfort en compromisloze bescherming biedt die niet zijn beschermende eigenschap verliest door slijtage van de kleding, zoals wel het geval is bij veel andere beschermingsmaterialen.

Het DuPont™ Tychem® gamma zorgt voor chemische bescherming tegen een uitzonderlijk breed scala aan gevaren, zelfs tegen chemicaliën die onder druk staan. De DuPont™ Tyvek® vezel is bestand tegen een breed scala aan onder lage druk staande, watergebaseerde chemicaliën met een lage concentratie en deeltjes tot 1 micron.

Bescherming tegen gevaarlijke materialen

Voor de mannen en vrouwen die dagelijks met gevaarlijke stoffen te maken krijgen, kan hun werkterrein net zo gevaarlijk zijn als elk slagveld. DuPont heeft HAZMAT-kleding en gaspakken ontwikkeld die hen helpen beschermen tegen de chemische en biologische risico's die ze tijdens hun werk lopen. DuPont heeft bij de ontwikkeling van de chemische beschermingskleding van het merk Tychem® gebruikgemaakt van strenge tests en aandacht voor detail. Deze kleding wordt gebruikt door hulpverleners, wetshandhavers, degenen in ziekenhuizen die slachtoffers opvangen, en militairen ter bescherming tegen chemische en biologische gevaren. Deze kledinglijn draagt bij aan de bescherming tegen verschillende gevaren, van lichte vloeibare spatten tot langdurige blootstellingen aan industriële chemicaliën en middelen voor biologische oorlogsvoering. Wij zijn van mening dat iedere werknemer het verdient om beschermd en veilig te zijn, of het nu aan de frontlinie of achter de schermen is.

Tychem® pakken en kleding tegen biologische gevaren

DuPont heeft een groot assortiment beschermde kleding tegen chemische gevaren en gaspakken waarvan de specificaties voldoen aan een breed spectrum van behoeften.

Tyvek® 600 pakken bestaan uit een hoogtechnologische, gesponnen polyethyleenstof met getapete naden, die bescherming biedt tegen lage concentraties van zure, alkalische en zoute oplossingen en een beperkte bescherming biedt tegen gevaarlijk organisch stoffen.

Tychem® 2000 overalls met getapete naden bieden lichtgewicht bescherming en zijn verkrijgbaar in signaalgeel en in onopvallend grijs wanneer er discreet moet worden gewerkt.

Tychem® 5000 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder overalls, schorten en combinaties van jassen en bib overalls, allemaal met getapete naden. Leverbaar in een bruine kleur voor discretionaire werkzaamheden.

Tychem® 9000 pakken zijn verkrijgbaar als overalls en als gaspakken met getapete naden. Leverbaar in signaalgeel. Bepaalde stijlen zijn gecertificeerd voor NFPA 1994, de standaard voor beschermingsmiddelen voor eerstehulpverleners bij terroristische CBRN-aanslagen.

Tychem® 10000 pakken zijn verkrijgbaar in signaalcitroengeel met Level A-ontwerp. Bepaalde stijlen zijn gecertificeerd voor NFPA 1994, de standaard voor beschermingsmiddelen voor eerstehulpverleners bij terroristische CBRN-aanslagen.

 
 
 

Tychem® kleding

Voor bescherming tegen chemische gevaren vertrouwen industriearbeiders op Tychem®-kleding.

Ontdekken
 
 
 

Tyvek® beschermende kleding

Tyvek® biedt een ideaal evenwicht in bescherming, duurzaamheid en comfort voor werknemers in industriële toepassingen en omgevingen waar contaminatie moet worden voorkomen, zoals productie-, farmaceutische, automobiel- en nutsbedrijven.

Ontdekken
 
 
 

ProShield® kleding

DuPont™ ProShield® kleding zorgt voor de juiste mate van bescherming tijdens niet-gevaarlijke blootstelling.

Ontdekken
 
 
 

De glimworm

Lees onze driemaandelijkse nieuwsbrief voor artikelen, updates, verhalen en meer over de HAZMAT-industrie.

Ontdekken
 
 
 

Beschermingsuitrusting van Tyvek®/Tychem® tegen chemische gevaren voor leger en politie

Veel situaties waarin militairen en agenten terechtkomen, vragen om effectieve chemische bescherming, waarvoor DuPont de juiste BPM's van Tyvek® en Tychem® kan leveren.

Ontdekken