Bescherming voor de nucleaire industrie

 
 
 

Aangezien er een dermate breed spectrum aan taken en risico´s van radioactieve besmetting is, biedt DuPont een groot assortiment aan beschermende kleding voor de nucleaire industrie

 
 
 

BESCHERMING TEGEN BESMETTING MET RADIOACTIEVE DEELTJES OF VLOEISTOFFEN

De bescherming tegen nucleaire gevaren kan worden onderverdeeld in twee hoofdgebieden: bescherming tegen de risico's van ioniserende straling en bescherming tegen de risico's van radioactieve deeltjes of vloeistoffen.

De stof die wordt gebruikt in wegwerpbare beschermende kleding biedt geen barrière tegen ioniserende straling (bijv. gammastraling, röntgenstraling of radioactieve alpha- of bètadeeltjes). Het standaardprotocol voor het verminderen van blootstelling aan straling omvat tijd, afstand en afscherming. Voor kleding kan beperkte afscherming geboden worden door speciale kleding met loodhoudende materialen. DuPont levert geen speciale kleding die bescherming biedt tegen ioniserende straling .

Voor de gevaren van radioactieve deeltjes of vloeistoffen is er, in plaats van het blokkeren van de straling zelf, geschikte kleding ontworpen om de doordringbaarheid door radioactieve materialen en daarmee de blootstelling van de huid en de onderkleding tot een minimum te beperken. Deze kleding is ontworpen om gedragen te worden in een mogelijk besmet gebied en daarna verwijderd en weggegooid te worden, zodat langdurige blootstelling aan het radioactieve materiaal tot een minimum beperkt wordt na het verlaten van het mogelijk besmette gebied en zodat andere gebieden niet besmet raken.

Beschermende kleding tegen radioactieve besmetting en de standaard EN 1073-2

Tegen chemicaliën beschermende kleding is bedoeld voor eenmalig gebruik, zodat een kruisbesmetting met radioactieve deeltjes tot een minimum wordt beperkt.

DuPont levert speciaal ontworpen kleding die bescherming biedt tegen radioactieve deeltjes en vloeistoffen. Specifieke stoffen, naden en kledingontwerpen moeten worden vermeld om overeen te komen met het gevaar.

In het algemeen geldt: hoe meer lichaamsbedekking, hoe beter:

Overalls met kap (met aangehechte sokken) helpen om het hele lichaam vrij te houden van radioactieve stoffen.

Kleding van DuPont™ Tyvek® 500 Xpert, Tyvek® 600 Plus, Tyvek® 800 J, Tychem® 2000 C Standard, evenals Tychem® 6000 F Standard  wordt getest volgens EN 1073-2 als beschermende kleding tegen radioactieve besmetting.

 
 
 

Tyvek® beschermende kleding

Tyvek® biedt een ideaal evenwicht in bescherming, duurzaamheid en comfort voor werknemers in industriële toepassingen en omgevingen waar contaminatie moet worden voorkomen, zoals productie-, farmaceutische, automobiel- en nutsbedrijven.

Ontdekken
 
 
 

Technisch bulletin nucleaire risico's

Meer informatie over verontreinigde deeltjes en gevaren van vloeistoffen

Download de flyer

Case Study

UKAEA werkt met DuPont samen voor optimale veiligheid

Ontdekken
 
 
 

Snij- en mechanische bescherming

Alleen DuPont™ Kevlar® biedt bescherming tegen meervoudige gevaren en biedt tegelijk comfort aan werknemers. En DuPont kan u wegwijs maken op het gebied van nieuwe normen, innovatiemogelijkheden en meer.

Ontdekken
 
 
 

Bescherming tegen vlambogen

DuPont™ Nomex® levert lichte, comfortabele brandwerende oplossingen die ruimschoots voldoen aan de wereldwijde normen voor bescherming tegen vlambogen, hitte en vlammen.

Ontdekken
 
 
 

Bescherming tegen hitte en vlammen

Nomex® biedt een beproefd en bewezen assortiment beschermingsoplossingen die nog steeds voldoen aan wereldwijde standaarden voor bescherming tegen hitte, vuur en vlambogen of deze zelfs overtreffen.

Ontdekken