Wat Maakt Een Tyvek® Waterdicht Ademend Membraan Uniek?

Artikel
 
 
 
Artikel
Waterdicht membraan | DuPont™ Tyvek® ademend membraan | DuPont België

 

Een DuPont™ Tyvek® waterdicht membraan biedt uitstekende duurzaamheid, bescherming en energie-efficiëntie voor woningen en gebouwen. Tyvek® ademende membranen zijn een bewezen oplossing voor langdurige bescherming tegen infiltratie van water, lucht en vocht.

Getest en bewezen prestaties

Een uitgebreide verouderingstest uitgevoerd door het SP Technical Research Institute of Sweden heeft de superieure duurzaamheid van Tyvek® ten opzichte van de geteste meerlagige producten aangetoond.

Dikte en kwaliteit van de functionele laag

De meeste meerlagige onderdakfolies die werden getest hebben alleen functionele lagen die ca. drie keer dunner zijn dan menselijk haar. De functionele laag van DuPont™ Tyvek® is 6 tot 8 keer dikker dan meest voorkomende meerlagige onderdakfolies, wat resulteert in prestaties op lange termijn.

Unieke structuur

Tyvek® bestaat uit miljoenen microvezels in een uniek "doolhofpatroon". Dankzij deze structuur worden de UV-stralen en warmteadditieven gelijkmatig over het membraan verspreid, waardoor superieure weerstand en duurzaamheid worden geboden.

Bewezen UV-bestendigheid

Terwijl de meeste meerlagige onderdakfolies zijn gemaakt van polypropyleen (PP), maakt de functionele laag in DuPont™ Tyvek® gebruik van een materiaal - gestabiliseerd polyethyleen (PE) - dat veel beter bestand is tegen 100% hoge ultraviolette (UV) straling en warmte.

Bestand tegen temperaturen tot 100 °C

Warmte kan de functionaliteit van een waterdicht membr na verloop van tijd ernstig verminderen, en temperaturen op de isolatie kunnen soms hoger zijn dan 80 °C. Voor prestaties op lange termijn en investeringszekerheid zijn DuPont™ Tyvek® ademende membranen ontworpen om bestand te zijn tegen temperaturen tot 100 °C.

Gefabriceerd door DuPont - uw kwaliteitsgarantie

DuPont™ Tyvek® maakt gebruik van een uniek fabricageproces op basis van flash-spunbondtechnologie. Elk onderdeel wordt geleverd met meer dan twintig jaar ervaring in onderdakfolies in de EMEA-markt en een engagement tot innovatie en kwaliteit.