Tyvek® Reflex en Airguard® Reflective Behalen Indrukwekkende Resultaten Bij Een Nieuwe Houtskeletbouw Gerealiseerd in Ierland

Case Study
 
 
 
Case Study
Tyvek® Reflex en AirGuard® Reflective behalen indrukwekkende resultaten bij een nieuwe houtskeletbouw gerealiseerd in Ierland | DuPont België
 
 
 

Deze nieuwe houtskeletwoning met veeleisende specificaties werd in Rostrevor, Ierland, gebouwd door www.kilbroneytimberframe.com en maakt gebruik van een geavanceerd membraan en AVCL-systeem van DuPont met indrukwekkende U-waarden en luchtdichtheidsresultaten.

 

 

Kilbroney Timber Frame zijn experts in deze duurzame en efficiënte manier van bouwen die steeds populairder wordt en hebben meer dan dertig jaar ervaring op de Ierse woningbouwmarkt. Voor een aantal van hun projecten met veeleisende specificaties hebben ze gekozen om te werken met membranen van DuPont, zowel voor de gemoedsrust als met het oog op de gewenste superieure resultaten die ze willen bereiken.

Hun meest recente project is een luxe vrijstaande privéwoning in Rostrevor, Ierland, gebouwd op speciale bestelling. Het huis telt twee verdiepingen en heeft een warm hellend dak met zolderkamers, drie slaapkamers en een grote woonkamer met open keuken en gewelfd plafond.

 

DuPont™ AirGuard® Reflective AVCL werd door Kilbroney Timberframe geïnstalleerd om de duurzaamheid en efficiëntie van de binnenmuren te verbeteren van een nieuwgebouwde privéwoning met hellend dak in Rostrevor, Ierland.

 

Het gebouw werd gerealiseerd volgens normen die hoger zijn dan de door de wet opgelegde en het project biedt het allerbeste in gebouwschiltechnologie. Bovenop een ecologisch ingekocht houtskelet werd DuPont™ Tyvek® Reflex op de buitenmuren en DuPont™ AirGuard® Reflective AVCL op de binnenmuren geïnstalleerd. Tussenin werd 140 mm isolatieplaat en een servicelat geplaatst. Ten slotte werden de muren aan de binnenkant afgewerkt met gipsplaat en aan de buitenkant werden ze voorzien van een pleisterlaag. De dakbedekking is van leisteen en de ramen zijn bekleed met aluminium en voorzien van dubbel glas.

 

Deze nieuwe houtskeletwoning met veeleisende specificaties, in Rostrevor, Ierland, werd gebouwd door www.kilbroneytimberframe.com en optimaliseert zowel het gemetalliseerde ademende membraan Tyvek® Reflex als de AirGuard® Reflective AVCL om indrukwekkende U-waarden en luchtdichtheidsresultaten te behalen.

 

Het huis is zo indrukwekkend als het lijkt, met druktests voor luchtdichtheid door het gebruik van het membraansysteem van DuPont op 0,94 m3/(h.m2) bij 50 Pa, met U-waarden van 0,12 W/m²K voor de buitenmuren van het houtskelet, 0,12 W/m²K voor de plafonds en 0,12 W/m²k voor het gewelfd plafond.

Mark Cooper van Kilbroney Timber Frame zegt: “De membranen van DuPont werden gekozen na een uitgebreid onderzoek om ervoor te zorgen dat dit project de prestaties zou halen waarop het berekend is en dit waren duidelijk de beste materialen van wat wij kennen als een vertrouwd merk. De membranen waren zeer eenvoudig om mee te werken en te installeren en de resultaten waren uitstekend. We zullen zeker blijven werken met deze producten.”

 

Deze nieuwe houtskeletwoning met veeleisende specificaties, in Rostrevor, Ierland, werd gebouwd door www.kilbroneytimberframe.com en optimaliseert zowel het gemetalliseerde ademende membraan Tyvek® Reflex als de AirGuard® Reflective AVCL om indrukwekkende U-waarden en luchtdichtheidsresultaten te behalen.

 

DuPont™ AirGuard® Reflective is een gemetalliseerde lucht- en dampcontrolelaag die 100% luchtdicht is en beschermt tegen het doordringen van damp van de binnenkant in de gebouwschil. De combinatie van hoge reflectiviteit en zeer lage emissie van DuPont™ AirGuard® verbetert ook de thermische prestaties. DuPont™ AirGuard® werkt samen met andere membranen uit de DuPont™ Tyvek®-familie en ook met speciale tapes en afdichtingen om zo een luchtdichte gebouwschil te creëren. Dit minimaliseert interne thermische verliezen en helpt om een comfortabeler binnenklimaat te creëren. Bovendien biedt het een aanzienlijke energiebesparing. Hoewel het materiaal wat technologie betreft geavanceerd is, is DuPont™ AirGuard® licht van gewicht en gemakkelijk om te installeren en geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Tyvek® Reflex is een dampdoorlatend, winddicht en waterdicht membraan dat ideaal is voor houtskeletbouw en verticale gevelbekleding waarbij de eigenschappen toelaten om waterdamp te laten diffunderen uit de constructie, terwijl het ook beschermt tegen de elementen. Het gelakte oppervlak met lage emissie zorgt voor prestaties op lange termijn door te voorkomen dat het met metaal beklede oppervlak oxideert. Dit betekent dat de functionaliteit van het materiaal verzekerd wordt vanaf het initiële constructieproces en nadien voor vele jaren tijdens de levensduur van het gebouw. Tyvek®-membranen bieden bewezen duurzaamheid tegen zowel hitte als UV-stress en veroudering. Deze combinatie van betrouwbaarheid, service en technische bijstand helpt om ervoor te zorgen dat een gebouw functioneert zoals op het ontwerp gepland.

DuPont-membranen hebben een hele reeks certificeringen inclusief CE- en BBA-documentatie. Kijk voor meer informatie op www.construction.tyvek.com

Over DuPont™ Tyvek® De DuPont™ Tyvek®-familie van geavanceerde gebouwmembranen werd uitgevonden in de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van DuPont. Ze zijn op verschillende belangrijke punten verschillend en die punten maken hen ideaal voor hedendaagse bouwprojecten. Alle cruciale eisen aan een hoogwaardig ademend membraan worden belichaamd door DuPont™ Tyvek®. Dit product is uniek op de markt door zijn kwalitatief hoogstaande enkellaagse constructie.

DuPont™ Tyvek® is natuurlijk dampopen, maar ook wind- en waterdicht door zijn samenstelling die bestaat uit miljoenen microvezels die samengekleefd zijn om een “doolhof” te vormen dat ondoordringbaar is voor lucht en vocht, maar dat waterdamp doorlaat door haar natuurlijke poriën. DuPont™ Tyvek® is licht maar toch sterk en eenvoudig te installeren op buitenmuren en daken. Het biedt een bewezen betrouwbaarheid en duurzaamheid op lange termijn. De membranen werden ontworpen om de gebouwschil te beschermen tegen de gevolgen van weer en vocht, bieden ook een optimale luchtdichtheid en kunnen helpen om de thermische prestaties, energie-efficiëntie en de klimaatstabiliteit binnen en het comfort van een gebouw te verbeteren.