Fantasierijk Gebruik Van Gebouwentechnologie Creëert Een Compact Maar Toch Mooi Design

Case Study
 
 
 
Case Study
Fantasierijk gebruik van gebouwentechnologie creëert een compact maar toch mooi design | DuPont België

Zoals gezien op Grand Designs: Joe Stuart heeft een prachtig geïsoleerd en efficiënt huis gebouwd op een klein perceel in Londen

 

Klein kan mooi zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk. In feite was het creëren van een nieuw gebouw binnen de krappe ruimte in Londen en het tegelijkertijd voldoen aan alle regels (en de hoge verwachtingen van een ontwerpingenieur die zijn eigen woning bouwt) een forse uitdaging voor Joe Stuart van Warehome. Dit ambitieuze project voldeed zeker aan de 'interest factor' voor het iconische tv-programma Grand Designs / Channel 4. Het huis, dat op een perceel van slechts 9,5 x 4 m staat, is een modern houtskeletontwerp met structureel geïsoleerde panelen op het terrein van een voormalige kistenmaker in Oost-Londen. Het is de kleinste woning met twee slaapkamers die is toegestaan door Londense planners.

 

Foto's: Joe koos voor een combinatie van geavanceerde Tyvek® -membranen en -tape om een holistisch systeem voor de bouwschil te creëren dat zowel de luchtdichtheid als het thermisch rendement optimaliseert en de structuur en isolatie op lange termijn goed beschermt tegen de elementen. Deze omvatten: gespecialiseerde ademende membranen Tyvek® UV Façade (met Tyvek® FlexWrap® NF luchtdichte afdichtingstape) achter de bekleding en Tyvek® FireCurb® Housewrap voor de muren.

 

Naast een elegante esthetiek en het garanderen van een gevoel van licht en flow in een beperkte ruimte, waren veiligheid en duurzame prestaties ook belangrijke overwegingen. Om te zorgen voor een uitstekende wind-, water- en uv-bestendigheid met een superieure dampdiffusie, terwijl het brandrisico tot een minimum werd beperkt en de luchtdichtheid en thermische stabiliteit werden verbeterd, werd een slimme combinatie van Tyvek®-membranen en Tyvek tapes op de bouwschil aangebracht.

Een van de producten en systemen die worden gebruikt om de prestatiedoelstellingen van dit ontwerp te bereiken, is Tyvek® UV Façade, een gespecialiseerd volledig zwart ademend membraan met een uitstekende levensduur. Het biedt meer ontwerpvrijheid en vertrouwen bij installatie achter gevels met open voeg. Het is de ideale 'achter de schermen'-partner voor de elegante Cedarbekleding die Joe koos voor het exterieur.

 

 

Een ander belangrijk element is Tyvek® FireCurb® Housewrap, een innovatief brandvertragend ademend membraan dat is aangebracht om de houtskeletstructuur en de met schuim gevulde SIPS te beschermen - een belangrijke specificatie vanwege de naburige gebouwen. Daarnaast is een ingenieuze luchtdichte afdichtingstape in concertina-stijl, Tyvek® FlexWrap NF, aangebracht om lastige voegen en gaten grondig af te dichten, inclusief de op maat gemaakte ramen die Joe ontwierp. Dit optimale systeem wordt aangevuld met Tyvek® Supro, een hoogwaardige onderlaag met vele jaren bewezen duurzaamheid.

 

 

 

Over het grondige onderzoek dat men van een ontwerp- en techniekprofessional zou verwachten, zegt Joe: "Ik koos de beste producten en de beschikbare combinaties. Ik wilde absolute betrouwbaarheid op vlak van kwaliteit en prestaties. Het uitstekende advies en de service van de regionale manager van DuPont en de experts van het Tyvek® Building Knowledge Centre maakten het veel gemakkelijker om de complexe uitdagingen van het project aan te pakken. Dit is misschien wel één van de kleinste woningen met twee slaapkamers in Londen, maar het zal altijd één van mijn belangrijkste projecten blijven en een voorbeeld zijn over wat mijn praktijk kan realiseren."

"Ik weet dat ik met Tyvek® de juiste keuze heb gemaakt," voegt Joe eraan toe," en ik kan volledig vertrouwen op de prestaties en energiebesparing van de bouwschil op de lange termijn."

De 28-jarige Joe bouwde twee jaar met een budget dat afklokte op £ 250.000. Dat betekent dat hij samen met zijn partner Lina niet alleen de "rent trap" ("huurval") voor jonge Londenaren kan ontwijken, maar ook trots mogen zijn op een huis waar ze liefdevol met hart en ziel aan hebben gewerkt.

Voor meer informatie over DuPont™ Tyvek®, FlexWrap® en AirGuard® kunt u deze website bezoeken: www.construction.tyvek.com

Het ovale logo van DuPont, DuPont™ AirGuard® en DuPont™ Tyvek® zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van E.I. du Pont de Nemours and Company of zijn filialen. Andere logo's, gedeponeerde handelsmerken en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.