Tyvek® Evolution is Een Voortdurende Zoektocht Naar Uitmuntendheid

Artikel
 
 
 
Artikel
Tyvek® Evolution | DuPont™ Tyvek® | DuPont België

 

Tyvek® Evolution heeft ervoor gezorgd dat DuPont™ Tyvek® ademende membranen al meer dan een halve eeuw alomtegenwoordig zijn in de bouw. Sinds de uitvinding van Tyvek® in 1955 tot de zoektocht naar nulenergiegebouwen van vandaag blijven we nieuwe, op wetenschap gebaseerde oplossingen ontwikkelen die wereldwijd de basis vormen van duurzaam bouwen.

Tijdlijn van Tyvek® Evolution

1955: Ontdekking of Tyvek® nonwovenvezel

1967: DuPont opent zijn eerste productielijn in Virginia, Verenigde Staten. Nieuwe revolutionaire toepassingen zijn onder andere medische verpakkingen en beschermende kleding.

1988: DuPont opent zijn tweede Tyvek®-productielijn in Luxemburg. De fabriek wordt gecertificeerd volgens ISO 14001 in 2004 en ISO 9001 in 2008.

1990: Tyvek® introduceert een nieuwe categorie in de bouw: de ademende onderdakfolie – een vriendelijk alternatief voor dakleer, dat zorgt voor meer gebouwisolatie zonder dat de dikte van het isolatiemateriaal toeneemt.

Tyvek® Evolution in versnelde ontwikkeling

2005: Tyvek® is de eerste fabrikant met CE-markering voor het volledige productenassortiment. Meer dan 25 producten worden ontwikkeld om te voldoen aan landspecifieke bouwvoorschriften.

2006: Om te voldoen aan strengere normen inzake energie-efficiënte introduceert Tyvek® een nieuwe generatie van gemetalliseerde onderdakfolies en AVCL (Tyvek® Reflex, Tyvek® Enercor® Roof en AirGuard® Reflective). Deze technologieën brengen een hoog vochtdiffusievermogen en een hoge oppervlaktereflectiviteit samen in één product.

2008: Tyvek® UV Facade speelt in op nieuwe trends voor geventileerde gevels. Het biedt bewezen weerstand op lange termijn voor open en regenbeschermende bekledingen.

2009: In de zoektocht naar optimale luchtdichtheid lanceert DuPont een reeks van geavanceerde Tyvek® tapes die ongecontroleerde luchtlekkage door de gebouwschil helpen te verminderen. Authentieke Tyvek®-accessoires waarborgen de compatibiliteit met Tyvek® onderdakfolies en AirGuard® AVCL's en dragen bij aan de lange-termijnprestaties en de duurzaamheid.

2012: Veiligheid is altijd al een fundamentele waarde geweest bij DuPont – en met Tyvek® FireCurb™ vlamvertragende ademende membranen tillen we de veiligheidsnormen naar een nieuw niveau. De nieuwe ontwikkeling maakt gebruik van gepatenteerde technologie die een vlamvertragende functie toevoegt aan de lange lijst van voordelen die Tyvek® te bieden heeft. Wanneer ze vuur vatten, doven Tyvek® FireCurb™ ademende membranen zelf de vlammen in plaats van het vuur te verspreiden. De halogeenvrije vlamvertragende coating vermindert de vorming van druppels en rook aanzienlijk, en heeft slechts een beperkte invloed op de bewezen prestaties van Tyvek®.

De gepatenteerde technologie van Tyvek® FireCurb™ zorgt voor een brandclassificatie tot Euroklasse B, zowel voor vrijhangende toepassingen als voor installaties op minerale wol, terwijl de meest voorkomende meerlagige ademende membranen dit niet kunnen garanderen.

Een ander nieuw product - AirGuard Smart® – wordt eveneens geïntroduceerd. Deze luchtdichte dampremmende laag, ontworpen als aanvulling op DuPont™ AirGuard® AVCL's, past zich aan veranderingen in de vochtigheidsgraad aan en beschermt gebouwen tegen risico's van condensatie tijdens de uitdroogfase.

Bij DuPont wille we voortdurende nieuwe, op wetenschap gebaseerde oplossingen ontwikkelen en aanbieden, die duurzame groei ondersteunen en voldoen aan nieuwe bouwvoorschriften en Europese regelgeving met betrekking tot energie-efficiëntie in gebouwen.

Het succes van Tyvek® vloeit voort uit een uniek fabricageproces met behulp van flash-spunbondtechnologie en meer dan 20 jaar ervaring in de markt van onderdakfolies van een bedrijf dat bekend staat om zijn pioniersrol, zijn innovatie en zijn engagement tot het handhaven van kwaliteit en ethische praktijken.