Bouw Van Energie-efficiënte Woningen Met Luchtdichte Constructie

Artikel
 
 
 
Artikel
Energie-efficiënte huizen | DuPont™ Tyvek® en AirGuard® | DuPont België

 

Optimale luchtdichtheid is een belangrijke factor bij de bouw van energie-efficiënte huizen. DuPont™ Tyvek® en AirGuard® gebouwschilmembranen en accessoires zijn een holistische oplossing om optimale luchtdichtheid, en dus optimale energie-efficiëntie, te bereiken.

Een luchtdichte gebouwschil moet gecontroleerde luchtwisseling en luchtdoordringbaarheid toelaten om voldoende ventilatie mogelijk te maken en toch condensatie en warmteverlies door convectie te voorkomen.

Luchtdichtheid is een kritische functie van energie-efficiënte huizen. Het leidt tot een beter vochtbeheer en betere thermische prestaties, evenals een vergroot binnencomfort. Dit alles kan gemakkelijk worden bereikt met DuPont™ Tyvek® en AirGuard® gebouwschilproducten.Een holistische oplossing met Tyvek® en AirGuard®

Samen zijn Tyvek® en AirGuard® een superieure en luchtdichte oplossing voor energie-efficiënte huizen, vochtcontrole en langdurige bescherming van de gebouwschil. Het combineren van deze hoogwaardige, duurzame membranen voor de gebouwschil kan helpen om huizen luchtdicht en toekomstbestendig te maken. Het combineren van deze hoogwaardige, performante en duurzame membranen verzekert dat uw woning luchtdicht en toekomstbestendig is. Tyvek® en AirGuard® membranen voldoen aan de huidige duurzaamheidsnormen voor energie-efficiënte huizen.

DuPont™ AirGuard® dampschermen zijn luchtdicht, waardoor ze een essentieel onderdeel vormen in de constructie van luchtdichte gebouwschillen. Bovendien helpt de keuze voor een gemetalliseerd membraan zoals AirGuard® Reflective niet alleen luchtlekkage te voorkomen, maar wordt er ook voor gezorgd dat er geen warmte terug in het gebouw wordt gestraald .

Om u een maximaal voordeel te kunnen bieden, hebben wij ook een gamma van tapes en accessoires op maat voor het elimineren lekkage door openingen of verbindingen.

Koude zadeldaken

Als het gebouw een koud zadeldak heeft, is de plaatsing van een DuPont™ AirGuard® dampscherm van vitaal belang. Het toenemende gebruik van isolatie in huizenbouw heeft geleid tot een verbeterde energie-efficiëntie, maar zonder de juiste dakisolatie kan het ook resulteren in vochtophoping in gebouwen met koude zadeldaken. Zonder een correct geïnstalleerde DuPont™ AirGuard® dampscherm zal vocht opstijgen en zich in de dak-ruimte ophopen als gevolg van het normale gebruik. Dit gebeurt doorgaans tijdens de tijdelijke "uitdroogfase" nadat de bouw is voltooid en daarna gedurende periodes van strenge vorst.

Hoewel niemand controle heeft over het weer, kunt u wel de materialen en methoden bepalen die u voor hoogwaardige, energie-efficiënte huizen gebruikt. Door het combineren van een luchtdichte DuPont AirGuard® dampscherm met een waterdichte DuPont™ Tyvek® ademend membraan, kunt u energie efficiënte huizen bouwen die zorgen voor optimale luchtdichtheid, vochtcontrole en thermische prestaties, en die voldoen aan de huidige bouwvoorschriften.