Dupont™ Tyvek® en Airguard® Voldoen Aan Alle Vereisten Voor De Ontwikkeling Van Een Nieuw Modulair Kantoorgebouw Door Extraspace Solutions

Case Study
 
 
 
Case Study
DuPont™ Tyvek® en AirGuard® voldoen aan alle vereisten voor de ontwikkeling van een nieuw modulair kantoorgebouw door Extraspace Solutions | DuPont België
1566545686144.jpg

Gebouwmembranen van DuPont werden uitgekozen om de efficiëntie te verbeteren, zowel in de bouw als de prestaties, voor een nieuw modulair kantoorgebouwproject voor Pramerica door Extraspace Solutions in Donegal.

 

Extraspace Solutions is gespecialiseerd in het voldoen aan de uitdagende eisen van de moderne bouw, vooral wanneer ruimte schaars is, door het aanbieden van veelzijdige, kosteneffectieve en uiterst praktische modulaire systemen. Een innovatief nieuw project is de ontwikkeling van een 20 miljoen kostend kantoor voor Pramerica Systems Ireland Ltd in Letterkenny, County Donegal, Ierland, dat bestaat uit 300 hoogtechnologische modules, met het potentieel om dit aantal stapsgewijs te verhogen tot 420 wanneer het bedrijf blijft groeien.

Pramerica Systems Ireland is een dochteronderneming met technologische en gedeelde services van het Amerikaanse Prudential Financial, Inc. Pramerica stelt meer dan 1.300 mensen tewerk in Letterkenny en biedt een hele reeks essentiële computertechnologie en cliënt-contactdiensten aan de wereldwijde activiteiten van Prudential aan.

Er zijn drie afzonderlijke blokken van drie verdiepingen, elk met een oppervlakte per verdieping van 51 m x 24 m en elke module met stalen frame is 12,2 m lang op 2,9 m breed. Elke eenheid werd ontworpen om aan de bovenstaande specificaties te voldoen en die zelfs te overtreffen. Elke eenheid streeft naar de maximale efficiëntie en profiteert van de beproefde prestaties van gebouwmembranen van DuPont.

Het geavanceerd, ademend membraan Tyvek® Soft wordt gebruikt als extern weersbestendig schild (en kreeg speciaal het logo van Extraspace Solutions dat zichtbaar blijft tijdens het bouwproces) terwijl de krachtige lucht- en dampremmende laag van DuPont™ AirGuard® Reflective de luchtdichtheid van de structuur verbetert.

Hier maakt men gebruik van de voordelen van bouwmethodes die elders doorgaan en worden de modules op de bouwplaats geleverd, al ingepakt in deze stevige maar lichte membranen. Dan wordt de gebouwschil volledig afgesloten met behulp van DuPont-tapes en accessoires, vooral waar er openingen en doorvoeren werden aangebracht. Deze oplossing creëert een betrouwbare externe waterafstotende laag in de vorm van de unieke en blijvende eigenschappen van DuPont™ Tyvek®, waarmee ook waterdamp op een natuurlijke wijze ontsnapt in de atmosfeer.

Eens ter plekke worden de modules dan aan de buitenkant bepleisterd en wordt kernisolatie aan de binnenkant toegevoegd, in de wetenschap dat het beschermd zal worden op lange termijn en dat zijn prestaties worden verbeterd door het marktleidend membraan. De naar de binnenkant gerichte muren van de eenheden worden dan afgedicht met DuPont™ AirGuard® Reflective, een innovatief gemetalliseerd AVCL dat 100% luchtdichtheid en laag stralingsvermogen biedt om zowel thermische efficiëntie en comfort aan de binnenkant te verbeteren.

Extraspace Solutions streeft naar het bereiken van een luchtdichtheidwaarde van <3 voor het project en DuPont™ AirGuard® werd geselecteerd, volgens Stevin Tedstone van Extraspace “voor zijn algemene prestaties en omdat hij de enige reflectieve AVCL is met zowel een garantie als een BBA-certificaat.

De gecombineerde membraanoplossing is zowel eenvoudig om te installeren als ideaal om de maximale efficiëntie te behalen voor constructie buiten de bouwwerf en voor duurzame prestaties. We hebben veel ervaring met DuPont™ Tyvek®-producten en die betrouwbare technische back-up, samen met de uitstekende relaties, geeft ons allemaal gemoedsrust.”

 

De binnenmuren van de modulaire kantooreenheden door Extraspace Solutions zijn voorzien van DuPont™ AirGuard® reflecterend gemetalliseerd AVCL om luchtdichtheid te creëren en de thermische prestaties en comfort binnenshuis te verbeteren.

 

Stevin voegt eraan toe: “Meer nog, wanneer architecten en professionals weten dat we DuPont-membranen gebruiken, is dat voor hen een garantie dat alle specificaties en papierwerk in orde zullen zijn. We zullen blijven werken met Tyvek® en AirGuard®, vooral bij sommige interessante projecten in de openbare en particuliere sector die in de omgeving van Londen zullen ontstaan.”

DuPont™ Tyvek® onderscheidt zich op vele vitale manieren: van zijn hi-tech natuurlijke ademende samenstelling tot zijn beroemde functionaliteit op lange termijn. Zowel DuPont™ AirGuard® als DuPont™ Tyvek® worden geleverd met deskundige technische begeleiding en met de extra gemoedsrust dat een uitgebreide reeks certificerings- en bouwvoorschriften werden nageleefd.

 

De constructie van modulaire eenheden elders betekent maximale efficiëntie ter plaatse. DuPont™ Tyvek®-membranen (met het logo van de klant) omhullen een nieuw kantoorgebouwproject voor Pramerica in Donegal en gebouwd door Extraspace Solutions.

 

Over Extraspace Solutions: Extraspace Solutions werd in 1993 in Dublin opgericht en is een toonaangevend provider van 'Fast Track Offsite Solutions' in heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ze bieden een totaal design- en bouwpakket aan dat alle nieuwste technologische innovaties omvat. Of het nu snel, modulair of buiten de bouwwerf is, Extraspace Solutions werkt eraan om de meest efficiënte en ecologisch duurzame gebouwen op de markt te ontwikkelen. De “Agrément Certified Steel Structure” van het bedrijf maakt kant-en-klare oplossingen op maat mogelijk. De ontwerpteam, dat in Revit werkt, biedt volledige BIM-technologie aan en kan een volledige ontwerpservice leveren met inbegrip van planningtoepassingen, gebouwcontrole, BREEAM, SBEM en structurele certificering. www.extraspacesolutions.com

 

Een nieuwe ontwikkeling van een kantoorgebouw in Donegal voor Pramerica System Ireland Ltd. door Extraspace Solutions profiteert van geavanceerde en hoogperformante gebouwmembranen van DuPont.

 

Over DuPont™ Tyvek® De DuPont™ Tyvek®-familie van geavanceerde gebouwmembranen werd uitgevonden in de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van DuPont. Ze zijn op verschillende belangrijke punten verschillend en die punten maken hen ideaal voor hedendaagse bouwprojecten. Alle cruciale eisen aan een hoogwaardig ademend membraan worden belichaamd door DuPont™ Tyvek®. Dit product is uniek op de markt door zijn kwalitatief hoogstaande enkellaagse constructie.