Tyvek® Helpt Dakwerkers Een Prestigieuze Internationale Onderscheiding Te Behalen

Case Study
 
 
 
Case Study
Tyvek® helpt dakwerkers een prestigieuze internationale onderscheiding te behalen | DuPont België
 
 
 

Quintain House: het met een IFD-award bekroonde dak beschermd door Tyvek® Supro

 

Het spectaculaire, golvende dak bij Quintain House van Rowlands Roofing, dat in 2017 de NFRC-award 'UK Roof of the Year' won, kan nu opnieuw bogen op een prestigieuze onderscheiding. Een wereldwijd erkende award van de International Federation for the Roofing Trade (IFR/IFD) werd overhandigd aan Rowlands Roofing uit Hereford op het 65e IFD Congress in Wenen, Oostenrijk, in oktober 2017.

 

De IFD-awards belonen de uitstekende prestaties van dakwerkers op het gebied van afwerking en veiligheid. Er werden 71 gebouwen uit tien landen ingediend en zeventien projecten uit de hele wereld werden geselecteerd, in landen als het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Slowakije, Zuid-Afrika, Rusland, China en Oostenrijk. Quintain House won afgetekend in de categorie schuin dak.

Rowlands Roofing combineerde vakmanschap en innovatie voor het creëren van de strakke curves van het dak van 820 m², afgewerkt met 60.000 handgesneden kleitegels.

Meester Ambachtsman Andrew Rowlands verklaart dat het ongebruikelijke ontwerp van het nieuwe gebouw in Gloucestershire vroeg om betrouwbare en stevige bescherming. “Het dak moest prachtig zijn om naar te kijken," zegt hij, "maar moest ook voldoen aan de BS 5534 best practice – dit betekent dat het waterdicht en veilig moest zijn.”

 

“We waken echt over de kwaliteit en de duurzaamheid voor al onze dakbedekkingsprojecten. Voor deze uitdagende installatie was de keuze duidelijk: Tyvek® Supro ademende membranen, aangevuld met Tyvek® tapes,” voegt hij eraan toe.

Tyvek® Supro is al even bijzonder als het project dat dit product moet beschermen. Recente tests tonen aan dat Tyvek® dankzij de unieke functionele laag van 175 micron goed blijft presteren na twintig jaar installatie, terwijl gelaagde producten vaak het vermogen verliezen om water vast te houden en sommige minder dan vijf jaar na het aanbrengen gaan lekken.

Van bekroonde projecten, zoals Quintain House tot openbare gebouwen, commerciële structuren en de gemiddelde particuliere woning - alle daken verdienen kwaliteitsmaterialen die bescherming bieden tegen de elementen en de energie-efficiëntie op de lange termijn betrouwbaar verbeteren.

Voor meer informatie over DuPont™ Tyvek®, FlexWrap® en AirGuard® kunt u deze website bezoeken: www.construction.tyvek.com.