Nieuw kledingaanbod DuPont™ Tychem® verbeterde bescherming en meer comfort

Artikel
Artikel
Het nieuwe kledingaanbod van DuPont™ Tychem® biedt verbeterde bescherming en meer comfort
 
 
 

DuPont  heeft nieuwe innovaties toegepast in zijn beschermende kledinglijn, met een vernieuwd ontwerp voor betere persoonlijke bescherming terwijl de drager kan genieten van comfort en bewegingsvrijheid. De nieuwe kleding, gemaakt van Tychem® materiaal, biedt een betrouwbare barrière tegen veel van de organische en geconcentreerde, anorganische chemicaliën en biologische gevaren die gepaard gaan met toepassingen in de industrie, chemische verwerking, olie en gas, milieusanering en noodrespons.

Een van de belangrijkste innovaties is de Tychem® 6000 F FaceSeal, een strakke overall met een geïntegreerde rubberen afdichting rond de opening van de capuchon. Deze kleding is ontworpen om perfect aan te sluiten wanneer u een gezichtsmasker draagt en is de beste keuze voor toepassingen waarbij vloeistoflekken mogelijk een gevaar vormen. De FaceSeal biedt de drager niet alleen bescherming, maar maakt het ook overbodig om aanvullende taping te gebruiken, waardoor u tijd bespaart bij het aantrekken en gereedmaken van de kleding. Dat komt de reactietijd in noodsituaties ten goede. Tychem® 6000 F FaceSeal biedt uitstekende frontale bescherming dankzij een horizontale opening aan de achterkant waardoor de gebruiker in de kleding kan stappen om vervolgens het bovenstuk op te trekken. De ventilatie aan de achterkant wordt daarna beveiligd met een rits en een flap met drukknopen. Dankzij de combinatie van aangehechte sokken en een antistatische behandeling van de binnenkant, kan de kleding ook worden gebruikt in zones met explosiegevaar**. De Tychem® 6000 F FaceSeal is ook voorzien van vaste onderhandschoenen, dubbel getapete naden en elastiek rond de polsen en het middel.

Een ander nieuw product is de Tychem® 6000 F Plus coverall, met een ergonomisch ontworpen capuchon die optimaal aansluit op het gezichtsmasker. Deze kleding is ook voorzien van dubbele manchetten, waarvan de binnenste is gebreid om schuren te voorkomen, zodat de kleding ideaal is bij gebruik van dubbele handschoenen. Door de combinatie van al deze eigenschappen biedt de Tychem® 6000 F Plus optimaal comfort en uitstekende bescherming in tal van gevaarlijke situaties en vormt hij een effectieve barrière tegen besmettelijke middelen en radioactieve verontreiniging. Tychem® 6000 F Plus is ook voorzien van een dubbele ritssluiting en kan worden hergebruikt als hij niet besmet is geraakt.

Voordegenen die in explosieve omgevingen (Ex-zones)** werken, waar elke elektrische lading een gevaar oplevert, introduceert DuPont de nieuwe Tychem® 6000 F met ademende sokken. Deze overall met capuchon heeft een schoenbeschermer en geïntegreerde sokken met elektrostatische, ademende werking dankzij de speciaal ontworpen zool. We sluiten de nieuwe lijn af met de Tychem® 4000 S, een overall voor algemeen gebruik en gemaakt van een zacht, soepele stof voor maximaal comfort en gemak. Hij dankt zijn beschermende kwaliteiten aan een folie met een chemische barrière die is aangebracht op het beschermende materiaal van DuPont™ Tyvek®. Hij is voorzien van een grote rits zodat hij zelfs met handschoenen eenvoudig open en dicht te maken is en naadbarrières die net zo robuust zijn als de stof. Optioneel met geïntegreerde sokken.

Al deze nieuwe kleding voldoet aan de toepasselijke Europese richtlijnen voor gebruik in risicogebieden Type 3 en zijn geschikt voor eenmalig gebruik of, indien niet verontreinigd of beschadigd, voor veelvuldig gebruik.

**voor gebruik in een omgeving met explosiegevaar is een specifieke risicobeoordeling vereist om de geschiktheid van de overall te controleren. Deze kan worden aangevuld met een persoonlijke aardebewakingstest.

 
 
 

Vind het juiste beschermende product voor uw toepassing of industrie met DuPont™ SafeSPEC™.
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Waar te kopen