Tyvek® Uv Facade Opgegeven Als Specificatie Voor Het Malmaison Hotel, Aberdeen

Case Study
 
 
 
Case Study
Malmaison Hotel, Aberdeen | DuPont België
 
 
 

Foto Simon Price voor DuPont

 

Toen CuriousArchitecture een elegante met graniet beklede gevel ontwierp voor de achteruitbreiding aan een geclassificeerd gebouw die plaats zou bieden aan het nieuwe Malmaison Hotel van 80-kamers in Aberdeen, koos men een geavanceerd product ontwikkeld door DuPont om duurzame, betrouwbare bescherming voor de constructie te bieden. Met behulp van de unieke hoogwaardige technologie die van DuPont™ Tyvek® een toonaangevend ademend membraan heeft gemaakt, is DuPont™ Tyvek® UV Facade een baanbrekende nieuwe oplossing waarmee nog meer vrijheid hebt bij het ontwerp van regenbeschermende open gevelbekleding en waarmee u erop kunt vertrouwen dat de substructuur op lange termijn UV- en weersbestendig zal blijven.

Met een totaalbudget van £8.250.000 creëerde men op een oppervlakte van 5500 vierkante voet stijlvolle accommodatie en faciliteiten met onder meer een brasserie, een bar, een spa en een fitnessruimte. "Aberdeen is een stad die voornamelijk van graniet is gebouwd," verklaart projectarchitect Kenny Stephen. "Het was een planvereiste dat we granieten bekleding op de nieuwe uitbreiding zouden gebruiken. En omdat het een regenschermsysteem was, was het belangrijk dat we een betrouwbaar product kozen dat ook bestand is tegen blootstelling aan UV-licht."

 

 
 
 

DuPont™ Tyvek® UV Facade draagt het CE-merk overeenkomstig EN 13859-2. Na een langdurige ontwikkeling en een rigoureus testproces (inclusief een gesimuleerde permanente blootstelling van 5000 uur aan UV-straling) bleek DuPont™ Tyvek® UV Facade in staat te zijn om langdurige bescherming te bieden aan de isolatie en de structuur achter de open gevelbekleding.