DuPont overalls voor de farmaceutische industrie

Artikel
DuPont overalls voor de farmaceutische industrie
 
 
 

Overalls van DuPont zijn speciaal ontworpen voor gebruik in farmaceutische en biotechnologie-omgevingen, alsook voor gebruik met medische apparatuur. Hierbij gelden hoge standaarden voor het beperken van besmettingen met microben en deeltjes, of het nu gaat om medicatieproductie, fabricage van medische apparatuur of onderhoud in verschillende ziekenhuis- en gezondheidszorginstellingen.

NIEUW! DuPont™ Tyvek® IsoClean® overalls en accessoires

Beschermende kleding van DuPont™ Tyvek® IsoClean® voor gecontroleerde omgevingen zijn geschikt voor de meest strenge vereisten voor cleanrooms waar contaminatie en een steriele omgeving cruciaal is. Binnen het DuPont assortiment geeft Tyvek® IsoClean® het minste deeltjes af en kan worden in steriele (SAL 10-6) en niet-steriele verpakking worden verpakt en verwerkt.

De schoon verwerkte & steriele Tyvek® IsoClean® kleding en accessoires worden gesteriliseerd met gammastraling (steriliteitsgarantieniveau 10-6), speciaal verwerkt en verpakt om deeltjesverlies te minimaliseren, gevouwen voor aseptisch aantrekken en verpakt om het risico op besmetting in een steriele omgeving tot een minimum te beperken. Het verpakkingssysteem is een bepalende factor voor het contaminatierisicovermindering wanneer kleding naar steriele ruimtes wordt overgebracht.

Belangrijkste voordelen van Tyvek® IsoClean®:

·         Laagste niveau van deeltjesverlies binnen het portfolio van DuPont (categorie I volgens de Helmke-drummethode)

·         Minimaal risico van kruisverontreiniging, 2-wegsbescherming en ‑resistentie tegen slijtage.

·         Verwerking en verpakking die voldoet aan uw specificaties. Het assortiment is verkrijgbaar in steriele en niet-steriele (bulk)variant. De schone en steriele producten worden in een verpakking met dubbele barrière verpakt, voor een beter steriliteitsbeheer, en om de kleding eenvoudig naar steriele omgevingen te kunnen verplaatsen

·         Geschikt voor gebruik in cleanrooms tot GMP-niveau A (ISO-klasse 4/5)

·         CE-certificering conform de Europese richtlijn voor persoonlijke beschermende uitrusting

·         Tyvek® IsoClean® kleding (optiecode DS) voldoet aan de eisen voor persoonlijke beschermende uitrusting categorie III (Type 5-B, 6-B) en de algemene eisen van ISO 16602

·         Tyvek® IsoClean® accessoires (optie MS en bepaalde niet-verwerkte bulkmodellen) voldoen aan de eisen van categorie I voor persoonlijke beschermende uitrusting

·         Verschillende ontwerpen:  overalls, schort, wijde kleding, capuchon, schoenbeschermer, mouw, overjas etc. Het volledige assortiment kunt u hier bekijken.

DuPont Tyvek® overalls

DuPont™ Tyvek® 500 Xpert biedt superieure bescherming van type 5 en 6. Dankzij de decennialange ervaring van DuPont in het veld heeft Tyvek® 500 Xpert verbeterde bescherming tegen verschillende risico's, zoals watergebaseerde opspattende chemische vloeistoffen, farmaceutische of radioactieve deeltjes en biologisch gevaar.

Kleding van DuPont™ Tyvek® 600 Plus combineert de prestaties van een overall van type 4 met de duurzaamheid, bescherming en het comfort van een Tyvek® pak. Tyvek® 600 Plus is gemaakt van Tyvek®, maar de overalls bezitten daarnaast beschermende eigenschappen en afgeplakte naden. Ze bieden een effectieve barrière tegen veel lage concentraties watergebaseerde anorganische chemicaliën, kleine gevaarlijke stofdeeltjes en biologische gevaren. Deze overalls zijn ideaal voor beroepen waarbij een effectieve bescherming van een volledig pak van type 4 vereist is, omdat werknemers daar worden blootgesteld aan zware, vloeibare aerosoldeeltjes of giftige, door de lucht verspreide vaste stofdeeltjes. Niettemin zijn ze robuust en luchtdoorlatend en bieden ze een ideale balans tussen bescherming tegen chemicaliën en stofdeeltjes en comfort.

Tyvek® 500 Labo vormt een barrière die de drager beschermt tegen chemische bedreigingen en het proces tegen besmetting door de drager.

DuPont™ Tychem® 2000 overalls

Tychem® is een innovatieve serie stoffen bestaande uit meerdere beschermende lagen voor bescherming tegen chemicaliën en biologische gevaren. Deze stof wordt versterkt met Tyvek® en is daarmee een robuuste oplossing met een uitgebreide barrière tegen chemicaliën en is verrassend lichtgewicht. Tychem® 2000 C overalls  bieden bescherming tegen verschillende geconcentreerde anorganische chemicaliën en biologische gevaren. Tychem® 4000 S kledingstukken bieden bescherming tegen organische en geconcentreerde anorganische en enkele organische chemicaliën. Ontworpen voor zowel bewegingsvrijheid als comfort voor een verbeterd draaggemak.  Tychem® F kledingbiedt de sterkste chemische barrière die helpt bij het beschermen van personeel tegen verschillende giftige industriële, organische chemicaliën, hoge concentraties anorganische chemicaliën (ook onder druk), stofdeeltjes, biologische gevaren en stoffen voor chemische oorlogsvoering. Tychem® ThermoPro: de nieuwe standaard voor een aantal omgevingen met hoog risico dankzij de 360° drievoudige bescherming tegen het spatten van vloeibare chemicaliën, steekvlammen en elektrische bogen.

Professionele ondersteuning betekent het kiezen van de bescherming

DuPont biedt een breed assortiment aan ondersteunende tools voor risicoanalyses en om de juiste keuze te maken uit de kleding. variërend van webtools en risicobeoordelingen op locatie, uitgevoerd door DuPont Personal Protection deskundigen en scheikundigen, om de chemische doorlaatbaarheidsbarrière te testen die past bij de chemicaliën waarmee u te maken heeft. Meer informatie over het volledige assortiment en over stofdoorlaatbaarheid van DuPont kunt u vinden met de  DuPont™ SafeSPEC™ Productzoeker  op www.safespec.dupont.co.uk en daar de suggesties voor uw taken bekijken

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen