Tyvek® FireCurb™ draagt bij aan de veiligheid, bescherming en duurzaamheid van Crumlin Children's Hospital

Case Study
 
 
 
Case Study
Crumlin Hospital - DuPont™ Tyvek® FireCurb™ windpapier | DuPont België
 
 
 

Het nieuwe DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ademende membranen voor windpapier met vlamvertragende prestaties zijn geïnstalleerd zijn in de trapkern van de nieuwe intensive-careunit van Crumlin Children's Hospital, Dublin 12, Ierland. Foto DuPont™ Tyvek® FireCurb™, alle rechten voorbehouden.

 
 
 

Geavanceerde bescherming voor grotere thermische efficiëntie, brandveiligheid en comfort waren de opgegeven specificaties voor de uitbreiding van een kinderziekenhuis in Dublin. De oplossing bestaat uit twee hi-techmembranen van DuPont Building Innovations. Het bouwproject van Clancy Construction in samenwerking met MOLA Architecture ter waarde van 3,5 miljoen € voegt een nieuwe structuur van 1500 vierkante meter aan het ziekenhuis toe, waarin een intensieve cardiologieafdeling van 25 kamers wordt gehuisvest. Het gebouw zal voldoen aan de hoogste specificaties voor veiligheid en duurzaamheid.

Het nieuwe DuPont™ Tyvek® FireCurb™ vlamvertragend ademend membraan en DuPont™ AirGuard® Reflective dampremmende laag zijn prominent aanwezig in de nieuwe houtskeletbouw voor het Our Lady's Children's Hospital in Crumlin, Dublin 12, Republiek Ierland.

Bovendien werd 225 vierkante meter Tyvek® FireCurb™ademend membraan geplaatst in de trapkern van het gebouw. De gepatenteerde nieuwe technologie die in dit membraan is verwerkt heeft het potentieel om levens te redden en dure brandschade te beperken, en tegelijk een baanbrekende milieuvriendelijke oplossing te bieden die een hoogstaand ademend membraan voor gebouwen levert tegen een concurrerende prijs.

 

Het nieuwe DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ademende membranen voor windpapier met vlamvertragende prestaties zijn geïnstalleerd zijn in de trapkern van de nieuwe intensive-careunit van Crumlin Children's Hospital, Dublin 12, Ierland. Foto DuPont™ Tyvek® FireCurb™, alle rechten voorbehouden.

 

Door de toevoeging van superieure vlamvertragende prestaties (tot klasse B) aan de reeds bekende eigenschappen van DuPont™ Tyvek®, zoals betrouwbare weersbescherming op lange termijn, doeltreffende dampdiffusie, grotere energie-efficiëntie en verbeterd binnencomfort, kan Tyvek® FireCurb™ eventuele vuurverspreiding via de buitenschil beperken of verhinderen  met behulp van innovatieve technologie die de ontvlambaarheid van substraten op basis van polymeren vermindert.

DuPont™ Tyvek® FireCurb™ heeft een brandveiligheid van klasse B-s1, d0 volgens  EN13501-1.

Cliff Murphy, Site Manager bij Clancy Construction merkt op: "DuPont™ Tyvek® FireCurb™ werd gekozen om te voldoen aan de bouwvoorschriften met betrekking tot vuurverspreiding en was het enige product op de markt dat aan al onze behoeften voldeed. Ik vond het product gemakkelijker om mee te werken dan de huidige alternatieven in de Britse en Ierse markt, en beveel het ten zeerste aan. Bovendien ben ik geneigd om, vanwege de superioriteit van het product in combinatie met het installatiegemak, stockbeschikbaarheid en de technische ondersteuning van DuPont, DuPont™ Tyvek® producten op alle projecten te gaan gebruiken."