Geavanceerd Gemetalliseerd Membraan Stapt in De Schijnwerpers Tijdens Een 'pop-up'-cinemaproject in Londen

Case Study
 
 
 
Case Study
"The Cineroleum" - DuPont™ AirGuard® | DuPont België
 
 
 

Foto's met dank aan The Cineroleum, alle rechten voorbehouden

 
 
 

DuPont™ AirGuard® speelde zoals gewoonlijk zijn belangrijke dampremmende en luchtdichtmakende rol achter de schermen en discreet voor het zicht verborgen binnen in de gebouwschil. Doorgaans is men bij het opstellen van de specificaties in het bijzonder enthousiast over de lucht- en vochtdichtheid van dit geavanceerde membraan en zijn zeer lage emissiviteit tegen stralingswarmteverlies.

Voor een "pop-upproject" in het designcentrum van Clerkenwell in Londen raakte men echter gecharmeerd door de incidentele schoonheid en de robuuste maar toch ultralichte eigenschappen van DuPont™ AirGuard® toen een groep van jonge ontwerpers een leegstaand benzinestation omvormden tot een tijdelijke bioscoop.

Tijdens de snelle en pragmatische constructiefase door het creatieve jonge team en gedurende het zes weken durende filmprogramma in augustus en september (2010) fungeerde DuPont™ AirGuard® als een luxueus plooidoek in de geïmproviseerde bioscoop. Het Cineroleum-team koos het membraan juist vanwege zijn gebruiksgemak en zijn weerstandsvermogen tegen het wispelturige Londense weer! Het feit dat het ook dienst kon doen als een opvallende en glamoureuze "verpakking" voor het project, maakte het daarbij een welgekomen publiekstrekker.

Het voornamelijk met behulp van geschonken en teruggewonnen materialen gebouwde Cineroleum werd bedacht door een collectief van jonge kunstenaars, ontwerpers en architecten als een manier om vervallen of ongebruikte stedelijke ruimten te transformeren en als "improvisatie op de decadente interieurs die het publiek tijdens het gouden tijdperk van de cinema begroetten." Popcorn, papieren toegangskaartjes, exuberante muurborden en klapstoelen deden het opwindende gevoel van het bioscoopbezoek herleven.

"DuPont Building Innovations, waarvan DuPont™ AirGuard® deel uitmaakt van het high-techgamma dat bedoeld is om bouwomgevingen te voorzien van waarde, schoonheid en duurzaamheid, gaf graag zijn steun aan dit fascinerende initiatief, temeer daar onze materialen zijn ontworpen om duurzame, betrouwbare prestaties te bieden en vaak opnieuw kunnen worden gebruikt na de oorspronkelijke installatie en toepassing," aldus Tim Smith, DuPont Building Innovations, Building Envelopes Business Development Manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.