Oplossingen Voor Thermische Prestaties Geven Een Impuls Aan De Energie-efficiëntie Van Uw Woning

Artikel
 
 
 
Artikel
Energie-efficiënte woning | DuPont™ Tyvek® en AirGuard® | DuPont België

 

De energie-efficiëntie van uw woning kan worden verbeterd met behulp van een gebouwschil die ademende membraantechnologie met krachtige dampschermen combineert. Afhankelijk van uw behoeften biedt DuPont een keuze uit twee all-inoplossingen voor thermische prestaties die helpen het binnencomfort te verhogen en tegelijk de koolstofvoetafdruk van uw gebouw te verkleinen.

Deze geavanceerde combinatie van membranen met lage emissiviteit en dampscherm-technologieën helpt u omgevingen te creëren die warm, droog en tochtvrije zijn en dat ook blijven!

Daken

Binnenmuren en daken worden beschermd met AirGuard® Reflective. Deze 100% luchtdichte dampscherm heeft een emissiviteitcoëfficiënt van 0,05 en wordt geïnstalleerd met het gemetalliseerde oppervlak naar de binnenkant van het gebouw gericht. Dankzij de hoge sd-waarde wordt de damp transmissie gestopt en wordt ongecontroleerde luchtfiltratie via het gebouwweefsel voorkomen.

Muren

Binnenmuren worden beschermd met AirGuard® Reflective. Deze Dampscherrm helpt bij het beheersen van vocht en zorgt ervoor dat huizen 95% van hun warmte behouden.

Buitenmuren worden beschermd met Tyvek® Reflex, een gemetalliseerd membraan dat stralingswarmte reflecteert en warmteverlies vermindert.  

Tyvek® Reflex is dampopen, maar winddicht en waterbestendig. Omdat het gemetalliseerde oppervlak met lage emissiviteit wordt geplaatst aan de koude zijde van traditionele isolatie, verhoogt het de thermische prestaties en zorgt het voor meer comfort met een kleinere impact op het milieu. Tyvek® Reflex heeft een uiterst lage emissiviteitwaarde van slechts 0,09. Dit betekent dat 91% van de stralingswarmte gereflecteerd wordt. Tyvek® Reflex kan worden gebruikt voor buitenmuren in hout- of metaalskeletbouw en is eveneens geschikt voor isolatieverbeteringen.

Vermindering van de U-waarde

Zelfs alleen zorgt Tyvek® Reflex voor een vermindering van de U-waarde tot 11%. Wanneer het wordt gecombineerd met AirGuard® Reflective, is een vermindering tot 28% mogelijk.

Verlichten van problemen met stutgrootte

Strengere thermische voorschriften betekenen thermische meer isolatie, waardoor vaak grotere stutten nodig zijn om de extra dikte te verdragen. Aangezien Tyvek®  Reflex extra warmteweerstand biedt met bijna geen extra omvang, helpt het dit probleem te verlichten.

Accessoires

Tyvek® gemetalliseerde tape en Tyvek® butyltape zijn speciaal ontworpen voor gebruik met Tyvek® membranen en kunnen worden gebruikt voor het dichten van overlappende delen voor het bevestigen op hout, metselwerk en alle andere bouwoppervlakken.