Het beste van twee werelden: De geavanceerde Tyvek® AirGuard® Smart biedt een nieuwe en intelligente manier om zowel de luchtdichtheid als luchtvochtigheid te regelen

Artikel
 
 
 
Artikel
Het beste van twee werelden: De geavanceerde Tyvek® AirGuard® Smart biedt een nieuwe en intelligente manier om zowel de luchtdichtheid als luchtvochtigheid te regelen | DuPont België

Gezonde constructie - Schimmelschade door ingesloten vocht

 

Voor de complexe behoeften van de moderne bouwschil is vandaag een product beschikbaar dat zeer gebruiksvriendelijk is en een ingenieus antwoord biedt op talrijke vragen. Tyvek® AirGuard® Smart past zich aan aan variërende klimatologische omstandigheden. Dit geavanceerde membraan werd ontwikkeld door experts in de bescherming van structuren tegen omgevingsschade en verbetert bovendien de thermische karakteristieken.

Tyvek® AirGuard® Smart op de binnenkant van de bouwschil vormt een bijzonder efficiënte lucht- en dampremmende laag die gemakkelijk onder de luchtdichtheidsniveaus van het passieve huis blijft. Dankzij haar speciale samenstelling, past dit membraan zich aan aan stijgende vochtigheidsomstandigheden om ingesloten of ongepland vocht te laten ontsnappen naar de binnenkant van het gebouw.

Dankzij deze slimme aanpassing kan de ingebouwde vochtigheid in nieuwe bouwelementen (bv.Op die manier wordt ook het binnendringen van vochtigheid vanuit de leefruimten in de structuur van het gebouw voorkomen en wordt het risico van dure damp- en schimmelschade geminimaliseerd, eigenlijk de standaard functie van een AVCL.

Met een indrukwekkende, variabele waterdampweerstand van sd 0,2 m voor een vochtige omgeving (1 MNs/g) tot sd 35 m voor een droge omgeving (175 MNs/g), biedt Tyvek® AirGuard® Smart talrijke voordelen, van een snellere uitdroging tijdens de constructie tot een betere energie-efficiëntie en een aangenamer comfort voor de eigenaars van het gebouw.

 

 

Het aanbrengen van het product verloopt zeer vlot zodat de AVCL vanuit de buitenkant in een continu proces kan worden geïnstalleerd zonder condensatierisico op de bovenkant van de dakspanten. Dit levert ook het unieke voordeel op dat het zowel op platte als op hellende daken kan worden gebruikt met een onderlaag met een hoge weerstand.

Tyvek® AirGuard® Smart biedt de absolute betrouwbaarheid en de perfecte service die u verwacht van een product van het Tyvek® merk. U krijgt natuurlijk ook duidelijke en gedetailleerde installatierichtlijnen en de technische ondersteuning van het Tyvek® Building Knowledge Centre.