MODERNISERING VAN ISOLATIE BOVEN SPANTEN

 
 
 
Application
Dakrenovatie|DuPont™ Tyvek®, AirGuard® en AirGuard® Smart | DuPont België

Dakrenovatie met isolatie boven spanten

DuPont™ Tyvek® en AirGuard® zijn ideaal bij moderniseringswerken met isolatie boven spanten doordat ze beschermen tegen vocht en oncontroleerbare luchtlekken.

Modernisering van dakisolatie boven spanten is doorgaans de geprefereerde methode bij de renovatie van daken van buitenaf of het herstel van structurele schade – vooral wanneer de bouwomstandigheden modernisering van binnenuit niet toelaten. Om warmteverlies en vochtschade te voorkomen, is het aanbevolen om bij de na-isolatie van een dak een luchtdichte dakfolie zoals DuPont™ Tyvek®, DuPont™ AirGuard® of DuPont™ AirGuard® Smart tussen de spanten en de dakisolatie boven de spanten te installeren. Dit verbetert de isolatie-eigenschappen van de gebouwschil en biedt bewezen, duurzame bescherming. Afhankelijk van de gebouwstructuur en het isolatiemateriaal gebruikt bij de na-isolatie van het dak, moet ofwel een dampopen (DuPont™ Tyvek®) of een dampgesloten (DuPont™ AirGuard®) dakfolie worden gebruikt.

DuPont™ Tyvek®, DuPont™ AirGuard® en DuPont™ AirGuard® Smart dakfolie zijn speciaal ontworpen om condensatie en warmteverlies door convectie te beperken. Ze verminderen het warmteverlies in de winter en verbeteren het thermische comfort in de zomer – allemaal zonder binnendringing in de woonruimte. Zij zorgen eveneens voor een extra R-waarde die kan worden toegevoegd aan de gebouwstructuur.

DuPont™ Tyvek® en DuPont™ AirGuard® zijn geschikt voor gebruik bij dakrenovaties, als winddichte laag in isolatiesystemen boven spanten. Ze kunnen zonder enige problemen vanaf de buitenzijde worden geïnstalleerd bij de na-isolatie van een dak.

Onze recentelijk ontwikkelde DuPont™ AirGuard® Smart folie gaat nog verder. Deze vochtadaptieve ("variabele Sd") membranen passen hun waterdampdoorlaatbaarheid automatisch aan naargelang van de vochtigheidsgraad.

Het waterdamptransmissiebereik (sd) van DuPont™ AirGuard® Smart ligt tussen 0,05 m en meer dan 30 m. In droge gebouwen fungeert DuPont™ AirGuard® Smart als een traditionele damscherm in de dakisolatie en zorgt het voor een doeltreffende condensatiecontrole en luchtdichtheid. Zelfs in zones met een tijdelijke hoge luchtvochtigheid wordt de waterdampdiffusie verminderd en kan overtollig vocht in de gebouwschil uitdrogen, zowel naar binnen als naar buiten.

 

 
 
 

Tyvek® ademende membranen

Ademende membranen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van gebouwen en inzittenden tegen de elementen. Investeren in een kwaliteitsoplossing zoals DuPont™ Tyvek® kan zorgen voor een langdurige en betrouwbare bescherming van het gebouw.

 

Lees Verder

 
 
 

AirGuard®: Dampremmende lagen

AirGuard® dampschermen zijn 100% luchtdicht. Dit helpt het warmteverlies door convectie te verminderen en biedt een doeltreffende condensatiecontrole voor alle gebouwtypes.

 

Lees Verder

 
 
 

Tyvek® Afdichtingstape

Tyvek® en AirGuard® afdichtingstapes en accessories zijn speciaal ontworpen ter aanvulling van Tyvek® ademende membranen en AirGuard® dampremmende lagen.

 

Lees Verder