Industriële Reinigingsdiensten


 
 
 

Industriële reinigingsdiensten

Onder industriële reinigingsdiensten valt alles van routinematig onderhoud tot reinigen van tanks. Werknemers kunnen allerlei gevaren tegenkomen in vaak lastige of gevaarlijke omstandigheden. Het is niet alleen belangrijk om de directe gevaren van inademing van dampen, blootstelling aan gevaarlijke stofdeeltjes, chemicaliën en biologisch gevaar in acht te nemen, maar ook de langetermijneffecten voor de gezondheid. Het kiezen van de juiste beschermende kleding voor het specifieke risico is essentieel.

Bij

industriële reinigingsdiensten wordt vaak in explosiegevaarlijke zones en/of krappe ruimtes gewerkt, zoals silo's, buizen, vliegtuigvleugels en ondergrondse tunnels met een veiligheidsharnas en uitrusting die een grote fysieke belasting met zich meebrengt.

Vertrouwde bescherming tegen chemicaliën in extreme omstandigheden

Kleding van DuPont™ Tyvek® en DuPont™ Tychem® is sterk, licht en beschikbaar in allerlei maten. De kleding is scheur- en schuurbestendig en behoudt de beschermende eigenschappen, omdat de barrière intact blijft.

Het ontwerp is niet alleen van belang voor de uitstraling, maar het gaat vooral om de details!

Het algehele ontwerp van een kledingstuk is cruciaal bij de beoordeling van de beschermende eigenschappen ervan. Ontwerp is niet slechts een synoniem voor uitstraling. Het speelt een grote rol bij de pasvorm en prestatie van het kledingstuk. Heb je ooit – tevergeefs – geprobeerd een handschoen door een mouw van een pak te trekken? Is een beschermend pak weleens gescheurd bij het kruis of in de oksel? Zijn de naden van een pak opengesprongen tijdens het bewegen? En werden de kin en nek blootgesteld bij draaien van het hoofd? Werden de voorarmen blootgesteld tijdens werkzaamheden boven het hoofd?

Beschermende pakken van DuPont zijn ontworpen voor bescherming, comfort en bewegingsvrijheid. Door DuPont geproduceerde kleding wordt onderworpen aan strenge procedures voor kwaliteitsbeoordeling met duidelijk bepaalde testen voor de fysieke eigenschappen van stof, naden, het kledingstuk zelf, barrière en de pasvorm. De kleding krijgt een visuele inspectie en deze gaat verder dan de minimumeisen voor CE-certificering.

Innovatieve details voor betrouwbare bescherming

Pakken van DuPont zijn speciaal ontworpen, zodat deze gebruikt kunnen worden met ander veiligheidsmateriaal. Zo zijn de kappen van Tychem® assortiment type 3-B of Tyvek® 600 Classic Plus type 4-B speciaal ontworpen om strak om een gezichtsmasker te passen. Andere nieuwe kenmerken die de veiligheid (verschillend per model) bevorderen zijn:

  •  Nadentechnologie met:
    - Sterke naden, gestikt en afgeplakt met tape die dezelfde afschermende eigenschappen heeft als de stof zelf. Simpelweg afplakken van een naad (één stap, lagere productiekosten) kan zorgen dat sommige zones niet goed afgeplakt zijn of dat er nog kleine gaatjes zijn. De pakken van DuPont worden geproduceerd via stikken en afplakken, zodat de naden sterk zijn en deze niet meer chemicaliën doorlaten dan de rest van het pak.
    - "slimme naden", een nieuwe technologie (octrooi aangevraagd) met verbeterde bescherming tegen vloeibare spuitbussen ten opzichte van conventionele gestikte naden.
  • Gelijmd taille-elastiek om gaatjes van stikken te dichten en bescherming te verbeteren
  • Ritssluitingen van beschermend materiaal van Tyvek®
  • Duimlussen (belangrijk om te voorkomen dat de mouwen opstropen bij werken met gestrekte armen)
  • Aangehechte sokken (ontworpen voor gebruik met veiligheidsschoenen of -laarzen)
  • Enkelflappen (in combinatie met aangehechte sokken) die over de veiligheidsschoenen vallen voor optimale afdichting.
 
 
 

DuPont producten en diensten

Tyvek-500-Labo-Gloves-NT-430_3447-detail-banner-thumbnail.jpg
Tychem® NT430
Tychem-6000-F-FaceSeal-Gloves-NP-570CT_3603-thumbnail.jpg
Tychem® NP570CT
Tyvek-600-Plus-Gloves-NT-470_3398-detail-thumbnail.jpg
Tychem® NT470
Tyvek-800-J-Gloves-NT-450_3408-detail-thumbnail.jpg
Tychem® NT450
Tychem-6000-FR-Gloves-VB-870_3550-detail-thumbnail.jpg
Tychem® VB870
Tychem-6000-F-Accessory-Gloves-NP-560_3565-detail-thumbnail.jpg
Tychem® NP560
SafeSPEC_2.jpg
Ontdek onze Tyvek® en Tychem® producten
 
 
 

DuPont merken

DPT_Tyvek_UK-Refresh-10.1-131_Image-02_609x428px.jpg
Beschermende kleding van Tyvek®
tychem-gloves-thumbnail.jpg
Tychem® Gloves
DPT_Photo_Tychem_Brand_header_630x315.jpg
Tychem® kleding