DuPont maakt een wezenlijk verschil

Case Study

Een PBM-tekort in Rusland is verminderd vanwege de productie van meer dan 400.000 PBM-kledingstukken (en er volgen er meer) dankzij een nauwe samenwerking tussen DuPont Personal Protection en zijn Russische partner InTrade LLC.

Aan het begin van de coronacrisis legde de EU uitvoerbeperkingen voor PBM op aan niet-EU-landen, die golden van halverwege maart tot eind mei 2020. Hoewel de uitvoerbeperkingen bedoeld waren om de leveringen aan lidstaten veilig te stellen, hadden ze helaas tot gevolg dat andere landen plotseling beperkte (en soms ontoereikende) mogelijkheden hadden om hun medewerkers in de frontlinie te beschermen tegen het virus. Ook brachten ze grote uitdagingen met zich mee voor toonaangevende producenten van PBM, zoals DuPont, waarvan de producten overal ter wereld worden gebruikt.

"DuPont stond onder zware druk om zijn capaciteit voor gerede PBM-kleding te verhogen, vertelt Evgeniy Yaroslavtsev, Verkoopmanager Oost-Europa voor DuPont Personal Protection. "We hebben de productie met negen miljoen artikelen per maand verhoogd, maar dit was niet genoeg om te voldoen aan de wereldwijde vraag. We hebben dus een aantal opties ontwikkeld om onze partners te helpen in te spelen op de toegenomen vraag door lokaal PBM te produceren."

Eén van de initiatieven van DuPont is het #TyvekTogether-programma, dat Tyvek® 1222A-materiaal levert waarmee klanten zelf PBM kunnen vervaardigen (zie box-out). Dit was een reddingsboei voor InTrade LLC, al lange tijd een handelspartner van DuPont, en voor haar klanten: de artsen en verpleegkundigen in Russische ziekenhuizen.

Banden met de medische sector

Toen Covid-19 toesloeg, was InTrade al meer dan 10 jaar klant van DuPont, maar had vooral expertise in medische verpakkingen en niet zozeer in persoonlijke bescherming. Eigenaar en CEO Stepan Evdokimov legt uit:

"Het begon ooit met het leveren van Tyvek® op rol aan de medische sector, de grafische sector en de textielbranche. Later introduceerden we gerede producten, zoals beschermende afdekkingen voor spuitrobots in de autobranche. Ook leverden we Tyvek® IsoClean®- en andere Tyvek®- en Tychem®-overalls aan medische klanten, maar dit was geen groot deel van onze handel."

De pandemie veranderde alles. Vanwege haar banden met de medische sector kreeg InTrade al snel aanvragen van ziekenhuizen die wanhopig op zoek waren naar meer PBM om hun personeel te beschermen.

"We werden overspoeld door dringende aanvragen van klanten," vertelt Stepan. "Alleen al vanuit de regio St. Petersburg was er vraag naar een miljoen kledingstukken; vanuit Moskou werd er om twee miljoen stuks gevraagd. Je kunt je voorstellen hoe groot de vraag vanuit het hele land was."

Aangezien de vraag veel groter was dan InTrade vanuit haar bestaande voorraad PBM kon leveren, nam het bedrijf contact op met DuPont Personal Protection voor hulp.

Obstakels overwinnen

Vanwege de EU-uitvoerbeperkingen kon DuPont geen gerede PBM-kledingstukken vanuit zijn Europese locaties leveren, dus trof het bedrijf maatregelen om rechtstreeks aan InTrade te leveren vanuit zijn productielocatie in de Verenigde Staten, waar Tyvek® 1222A wordt geproduceerd.

DuPont voorzag InTrade van materiaal waarmee ze lokaal haar eigen PBM kon maken om Russische artsen en verpleegkundigen in de frontlinie te beschermen.

 
 
 

Voor InTrade vergde de productie van PBM een aanzienlijke investering. Bij de eerste verzending verliep het logistieke proces moeizaam; het duurde drie maanden om de goederen vanuit de VS naar Rusland te vervoeren. Toch bleven Stepan en zijn team positief:

"Iemand die bang is voor problemen, bereikt nooit iets," zegt Stepan. "Dankzij het DuPont #TyvekTogether-programma konden we de materialen inkopen die we nodig hadden om medewerkers in de frontlinie te beschermen. We hadden ook meer dan tien jaar ervaring met Tyvek®, zij het voor andere toepassingen, waardoor we er vertrouwen in hadden dat we zelf overalls konden produceren."

InTrade moest ook andere obstakels in de toeleveringsketen overwinnen. Stepan legt uit: "Het was moeilijk om aan draden, ritssluitingen, elastische banden en polyetheen zakken voor de verpakking te komen. Zelfs kartonnen dozen waren lastig verkrijgbaar. We moesten dus nieuwe zakelijke contacten leggen en de goederen rechtstreeks vanuit China en elders inkopen. Ook moesten we onze klanten snel leren hoe ze PBM van lage kwaliteit en zelfs nagemaakte PBM, die toen in omloop kwamen, konden herkennen."

Een belangrijk onderdeel hiervan was het verkrijgen van de juiste PBM-certificering en de relevante overheidsvergunningen om PBM voor medische toepassingen te leveren.

Samen staan we sterk

Ondanks de aanvankelijke uitdagingen produceert InTrade nu met succes grote hoeveelheden PBM-kleding voor haar Russische klanten in de gezondheidszorg. De onderneming heeft zelf een productiecapaciteit van 100.000 kledingstukken per maand en is daarnaast partnerschappen met betrouwbare lokale toeleveranciers in St. Petersburg en elders in Rusland aangegaan om de productie te verhogen tot 400.000 overalls per maand. InTrade heeft al een andere grote bestelling voor Tyvek® 1222A-materiaal geplaatst.

De investering betaalt zich terug: InTrade produceert nu met succes grote hoeveelheden PBM-kleding voor haar Russische klanten in de gezondheidszorg.

 
 
 

"De coronacrisis heeft onze relaties met onze lokale toeleveringsketen en met DuPont sterker gemaakt, omdat we nu samenwerken met DuPont-vestigingen in zowel de VS als Europa," aldus Stepan. "We hebben bewezen dat we flexibel en moedig genoeg zijn om als bedrijf in te spelen op snel veranderende omstandigheden en er sterker uit kunnen komen.

"Bovendien zijn onze werknemers bijzonder gemotiveerd door het feit dat ze een bijdrage leveren aan het redden van mensenlevens. We krijgen zelfs bedankbrieven van artsen die zeggen dat Tyvek®-overalls hen de prestaties en bescherming bieden die ze nodig hebben, wat ons veel voldoening geeft."

Ook DuPont heeft positieve lessen geleerd. "Zware tijden dwingen ons om in actie te komen en onszelf uit te dagen," zegt Evgeniy Yaroslavtsev. „COVID-19 was een enorme stresstest voor onze productie, toeleveringsketen, distributeurs en eindgebruikers. Samen met InTrade zijn we erin geslaagd snel te reageren op de toegenomen vraag naar kleding en zorgverleners in heel Rusland te helpen zich veilig en comfortabel te voelen tijdens het redden van de levens van hun patiënten."

InTrade zal ook na de pandemie PBM voor de medische sector blijven produceren. De onderneming verkent twee nieuwe terreinen voor zakelijke groei: andere toepassingen van Tyvek® voor cleanrooms en unieke PBM-oplossingen voor de kenenergiesector.