ETİ Bakır A.Ş. kiest DuPont™ Tyvek® om werknemers te beschermen

Case Study
 
 
 

De onderneming Eti Bakır A.Ş., die prioriteit geeft aan de bescherming van haar werknemers tijdens het werk, koos ervoor DuPont™ Tyvek® te gebruiken in haar Küre-faciliteit voor gemechaniseerde ondergrondse metaalwinning. Kazım Küçükateş, manager Ontwerp en Ondergrondse mijnen bij Eti Bakır A.Ş., licht toe dat het bedrijf de gezondheid en veiligheid altijd op de eerste plaats zet en benadrukt dat het de meest recente oplossingen op het gebied van gezondheid, veiligheid en comfort toepast. 

De Küre-faciliteit van Eti Bakır A.Ş., met een jaarlijkse productie van 1.450.000 ton ruwe kopererts, 170.000 ton koperconcentraat en 400.000 ton pyrietconcentraat via ondergrondse mijnbouw, vertrouwt op de oplossingen van DuPont voor de veiligheid, de gezondheid en het comfort van werknemers. DuPont™ Tyvek® 500 HV-overalls, die zijn gemaakt met het materiaal Tyvek® van DuPont, is uitgegroeid tot het nummer 1-merk voor de veiligheid van werknemers van de Küre-faciliteit. 

Volgens officiële informatie is de Küre-faciliteit van Eti Bakır A.Ş. een ondergronds mijnbouwsysteem met een lengte van 960 meter onder de oppervlakte en tunnels die tot 40 kilometer lang zijn. Hier werken machines en mensen samen. Het bedrijf onderstreept dat de veiligheid van werknemers essentieel is in dergelijke omstandigheden en dat om die reden is gekozen voor DuPont™ Tyvek® 500 HV-overalls. 

 
 
 
 
 
 
Kazım Küçükateş, manager Ontwerp en Ondergrondse mijnen bij Eti Bakır A.Ş., legt uit:

"We hebben diverse machines voor onze activiteiten nodig, aangezien we een gemechaniseerde mijn exploiteren. Op dit moment hebben we ongeveer 80 machines in gebruik in onze mijn. Vanwege al die machines is het cruciaal dat werknemers goed zichtbaar zijn. Daarom geven we de voorkeur aan fluorescerende stoffen en reflecterende tape voor de werkkleding van ons ondergrondse personeel. Dankzij DuPont™ Tyvek® 500 HV-overalls, die we de afgelopen 3 jaar hebben gebruikt, zijn onze werknemers uitstekend zichtbaar voor de bedieners van de machines."

 

Kazım Küçükateş merkt ook op dat wegwerpoveralls voordeliger zijn dan gewone overalls in omgevingen met veel olie, vuil en chemicaliën. 

 
 
 

Figen Ersezer, Manager Eindgebruikers EMEA bij DuPont Personal Protection, vertelt over Tyvek®: "Tyvek® is een veelzijdig materiaal dat is uitgevonden en wordt vervaardigd door DuPont. Het wordt al meer dan 50 jaar gebruikt om mensen, processen en apparatuur te beschermen. Het materiaal wordt in uiteenlopende sectoren gebruikt, waaronder de bouw, medische verpakkingen, persoonlijke bescherming, de landbouw, enzovoorts. Het beschermt, biedt comfort en gaat lang mee. Vanwege deze kwaliteiten wordt Tyvek® gebruikt voor beschermende overalls, waar het een barrière vormt tegen stof en diverse chemicaliën. Tyvek® biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van comfort en ergonomie vanwege het ademend vermogen en lage gewicht, gecombineerd met superieure barrièrekwaliteiten. Bovendien bieden Tyvek® 500 HV-overalls een hoge zichtbaarheid. Zo kunnen gebruikers veilig en langdurig goed zichtbaar hun werk doen in situaties waarin een hoge zichtbaarheid nodig is, zonder te hoeven inleveren op comfort en bescherming.

Tyvek® 500 HV-overalls bieden een oplossing voor een belangrijke veiligheidsbehoefte in de Küre-faciliteit van Eti Bakır A.Ş., de grootste ondergrondse kopermijn van Turkije. Dit samenwerkingsverband om oplossingen te vinden en de interesse die de onderneming voor onze producten heeft, zijn bijzonder waardevol voor ons."