Samenwerking tussen DuPont en Heriot-Watt University bij ontwikkeling persoonlijke beschermingsmiddelen voor werknemers van nu

Artikel

De samenwerking met de School of Textiles and Design richt zich op het ontwikkelen van persoonlijke beschermingsmiddelen die passen bij de veranderende demografische samenstelling van het personeel 
 

DuPont (NYSE: DD) is een partnerschap aangegaan met de toonaangevende Britse universiteit voor modetechnologie om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te ontwikkelen voor werknemers van vandaag. De samenwerking tussen de School of Textiles and Design van de Heriot-Watt University en DuPont Personal Protection richt zich op ontwikkeling van innovatieve, beschermende kleding, in overeenstemming met de veranderende behoeften van werknemers. 

De demografische opbouw van het werknemersbestand verandert. Het aandeel werkende Europese vrouwen steeg van iets meer dan 58 procent in 2009 naar 64 procent tien jaar later,1 en het groeit nog steeds2. Er is ook sprake van vergrijzing (1 op 5 werkenden in de EU is ouder dan 55 jaar3) en diversifiëring als gevolg van migratie4. Deze trends vragen om een nieuwe benadering van PBM-ontwerp die keuze, comfort en gebruiksgemak optimaliseert. Hiervoor werkt DuPont samen met Heriot-Watt University.

 "We willen onze materialen en PBM-ontwerpen blijven innoveren om in te spelen op de veranderende behoeften van werknemers wereldwijd," zegt Valérie Pierret, Global Market Development Leader bij DuPont Personal Protection. "Daarom is besloten tot samenwerking met een van de meest toonaangevende onderzoeksinstituten in Europa op modegebied, om baanbrekende ideeën te introduceren in ons ontwerpproces." 

Het project leverde al 500 pagina's met ideeën op en meer dan 20 prototypeconcepten en voorlopige evaluaties van de prestaties van de concepten.

De School of Textiles and Design in Galashiels (Schotland) is een expertisecentrum voor mode, ontwerp en textiel dat getalenteerde studenten uit de hele wereld aantrekt.

Het partnerschap tussen dit centrum en DuPont maakte de weg vrij voor nieuw onderzoek waarbij een groep van 20 studenten is betrokken. Het wordt geleid door modetechnologie-expert Bruce Munro Roberts.

"Door deze samenwerking met DuPont kunnen de BSc-studenten modetechnologie praktische ervaring opdoen in de industrie," zegt Roberts. "De steun voor de studenten op het gebied van leermaterialen, voorbeeld-PBM, materialen en feedback overtrof onze verwachtingen en we zijn blij met de samenwerking met dit internationale bedrijf."

DuPont gaf het team een uitgebreid overzicht van de huidige oplossingen, relevante marktinformatie - inclusief resultaten uit gebruikersonderzoek - en belangrijke eisen voor PBM. Op basis van deze informatie kregen de studenten een gedetailleerde instructie, inclusief informatie over doeltoepassingen, specifieke parameters voor succes, belangrijke eisen en gewenste uitkomsten.

De studenten pakten dit snel op en haalden bij het ontwerp van de innovatieve PBM-oplossingen inspiratie uit sport- en outdoorkleding. 

"Ik stond versteld van het aantal ideeën waar de studenten mee kwamen en de kwaliteit daarvan," zegt Pierret. "Het was een uitdagende taak, maar ze bleken in staat out of the box te denken en tegelijkertijd de strenge eisen die gesteld worden aan PBM te respecteren."

Een panel DuPont-experts evalueerde het project en selecteerde drie concepten die geïmplementeerd worden in bestaande en nieuwe productontwerpen. DuPont blijft samenwerken met Heriot-Watt University bij nieuwe ontwerpprojecten, om zo PBM te blijven innoveren.

 

1. https://www.catalyst.org/research/women-in-the-workforce-europe/

2. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Gender_statistics#Labour_market

3. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Ageing_Europe_-_statistics_on_working_and_moving_into_retirement#:~:text=In%202019%2C%20older%20people%20(defined,employed%20in%20the%20EU%2D27.

4. https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/promoting-our-european-way-life/statistics-migration-europe_en

 

Afbeeldingen

Afbeelding 1: Studenten van de Heriot-Watt University School of Textiles and Design werken samen met DuPont Personal Protection aan innovatieve PBM-ontwerpen (foto: Heriot-Watt University)

 
 
 

Afbeelding 2: De samenwerking tussen DuPont en Heriot-Watt University leverde al 500 pagina's met ontwerpideeën en 20 prototypes op (foto: Heriot-Watt University).