DuPont, RecoveryPRO and BELFOR Group Partner to  Clean & Disinfect Diamond Princess Cruise Ship

 
 
 

DuPont, RecoveryPRO en BELFOR Group Partner  reinigen en desinfecteren cruiseschip Diamond Princess 

 

DuPont Personal Protection, RecoveryPRO en BELFOR Group sloegen de handen ineen voor een grondige reiniging van het cruiseschip Diamond Princess na een uitbraak van COVID-19 onder haar passagiers en bemanning in februari 2020. De samenwerking tussen de bedrijven, samen met de vastgestelde richtlijnen voor het protocol door wereldwijde gezondheids- en veiligheidsorganisaties, resulteerden in een doeltreffende schoonmaak- en desinfectieoplossing, waardoor het schip weer veilig uit kon varen.

 
 
 

 Toen de uitbraak aan boord in februari 2020 aan het licht kwam, ging het schip voor anker in Yokohama in Japan. Door de ernst van het virus, moest de Diamond Princess met haar meer dan 2600 passagiers en 1000 bemanningsleden van de Japanse regering twee maanden in quarantaine, voordat kon worden aangevangen met de saneringswerkzaamheden. Toen het Japanse ministerie voor volksgezondheid en Princess Cruises het veilig achtten, kon men aan de hand van de inmiddels opgestelde aanbevelingen en protocollen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Centers for Disease Control (CDC) en het Japanse National Institute of Infectious Diseases beginnen om alle oppervlakken zeer grondig te reinigen. De uitgebreide reiniging en desinfectie van het schip was vereist om de kans op besmetting te elimineren en verspreiding van ziektes in de toekomst te voorkomen. Training en opleiding vormden de sleutel van het reinigingsplan. 

 
 
 

RecoveryPRO leidde het schoonmaak- en desinfectieproject aan boord van het schip met behulp van moedermaatschappij BELFOR Group, een internationaal toonaangevend bedrijf op gebied van calamiteitenherstel en restauratiewerkzaamheden. Daarnaast werd de persoonlijke beschermingskleding van DuPont™ Tyvek® gebruikt om de schoonmakers aan het front veilig te houden.

 
 
 

“We hebben voor DuPont™ Tyvek® gekozen, omdat de kleding comfortabel en makkelijk te dragen is, maar toch bestand is tegen slijtage en scheuren.”

Guido Gavio, Asia Complex Loss Director, BELFOR Asia.

 
 
 

De beperkte beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), in combinatie met de behoefte aan voldoende kleding om drie ploegen uit te rusten die 24 uur per dag in touw waren, zorgden voor extra uitdagingen die overwonnen moesten worden voor een succesvolle sanering van het vaartuig. Ondanks deze uitdagingen en een ongekende wereldwijde vraag naar PBM, reageerde DuPont onmiddellijk door de juiste PBM-oplossingen te leveren voor de dagelijkse schoonmaak- en desinfectiewerkzaamheden aan boord van de Diamond Princess. 

 
 
 

“Ik wil DuPont bedanken voor hun uitgebreide ondersteuning. We konden echt zien wat de waarde is om met een wereldmarktleider in PBM samen te werken, die in zulke moeilijke tijden zaken waar weet te maken.”

Satoshi Banya, Managing Director van RecoveryPRO Ltd.

 
 
 
<span class="body2"><span class="fontsize20">"We zijn trots op onze samenwerking met BELFOR Group en RecoveryPRO, en hoe we allemaal samen de veiligheid van honderden essentiële arbeidskrachten konden waarborgen, om aan deze kritieke noodzaak voor reiniging en desinfectie te voldoen," zei David Domnisch, Global Business Director, DuPont. "DuPont zet zich in om in de talloze PBM-benodigdheden te voorzien voor werknemers aan het front in de strijd tegen COVID-19, zodat zij veilig naar huis terug kunnen keren naar hun gezin.” </span></span>

De Diamond Princess is slechts een voorbeeld van de cruciale noodzaak voor schoonmaak en desinfectie in openbare ruimtes, terwijl we langzaamaan bekijken hoe we de zaken weer op kunnen bouwen na COVID-19. De pandemie zal voorlopig de protocollen voor reiniging en desinfectie van cruiseschepen, scholen, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen over de hele wereld blijven bepalen. Het is daarom essentieel dat we best practices hanteren voor deze processen, om te zorgen dat we alle mogelijke maatregelen hebben getroffen om ons tegen toekomstige uitbraken te beschermen. 

 

DuPont blijft best practices en richtlijnen bieden aan schoonmaak- en desinfectiepersoneel. De juiste kleding selecteren om het risico aan te pakken, alsook het leren en opvolgen van de procedures om ze aan en uit te trekken, maakt deel uit van een doeltreffende schoonmaak- en desinfectietaak. Met de juiste training, en de juiste PBM, apparatuur en reinigingsmiddelen beschikken deze essentiële arbeidskrachten over de vereiste tools om elk schoonmaak- en desinfectieproject op een veilige en gezonde manier te kunnen voltooien.

 

Voor meer informatie over de DuPont #TyvekTogether-reactie op preventie en controle van COVID-19, gaat u naar https://www.dupont.co.uk/personal-protection/tyvektogether-intl.html.  

 

Voor de laatste richtlijnen over PBM-aanbevelingen voor de respons op de COVID-19-pandemie, verwijzen we u naar de websites van CDC en WHO.  

 

Voor meer informatie, een klantentestimonial van de Diamond Princess en de kritieke rol die DuPont speelde als wereldwijd leverancier van PBM, bekijkt u hier de video.