Tyvek® en Tyvek® IsoClean® combineren bescherming van personen en producten in cleanrooms

Artikel
Effectieve combinatie van bescherming van personen en producten in een cleanroom
 
 
 

Bescherming tegen besmetting van producten en processen in cleanrooms vereist kleding met een effectieve deeltjesbarrière, terwijl persoonlijke bescherming tegen gevaarlijke stoffen een effectief verweer moet bieden tegen biologische en chemische stoffen. Beschermende kleding van Tyvek® and Tyvek® IsoClean® voldoet aan de beschermingseisen in cleanrooms.

Cleanroom-kleding werkt primair als een persoonlijk filter dat producten en processen beschermt tegen besmetting door mensen, die vaak de meest bedreigende bron van uitstoot van deeltjes zijn in een cleanroom. Bij sommige cleanroom-werkzaamheden moeten juist de mensen beschermd worden tegen gevaarlijke stoffen, zoals vloeibare of vaste chemicaliën en biologische stoffen. Deze gevaren komen niet alleen voor in chemische, farmaceutische en micriobiologische omgevingen, maar ook bij bijvoorbeeld de productie van computerchips of bij verven in cleanroom-omstandigheden.

Zowel cleanroomkleding als tegen chemicaliën beschermende kleding moet voldoen aan dezelfde basiscriteria voor gebruik in een cleanroom het materiaal en het pak mag niet pluizen, het moet strak genoeg zijn en het gevaar van deeltjesophoping op het kledingstuk moet tot een minimum worden beperkt.

De potentiële effectiviteit van kleding in de rol van stofdeeltjesfilter om producten en processen te beschermen en tegelijkertijd in de rol van barrière om de drager te beschermen, kan worden aangetoond met beschermende kleding van Tyvek® and Tyvek® IsoClean®. De kleding en de materialen worden aan een hele reeks van controles onderworpen om te zorgen dat ze geschikt zijn voor in een cleanroom.

  • Tyvek® IsoClean® kleding heeft een lange geschiedenis van gebruik in cleanrooms dankzij de uitstekende barrière voor stofdeeltjes, micro-organismen en watergebaseerde vloeibare chemicaliën. Flash pun HDPE gemaakt van DuPont™ Tyvek® biedt een ideale balans van bescherming, duurzaamheid, comfort en besmettingscontrole. Ze zijn in vele verschillende varianten beschikbaar voor toepassing in verschillende cleanrooms en gecontroleerde omgevingen. Ze zijn verpakt en gecertificeerd volgens de Europese en wereldwijde eisen.
  • Tyvek® 500 Labo, met aangehechte overschoenen met antislipzolen en naden aan de binnenzijde, is ontwikkeld voor bescherming van top tot teen voor medewerkers in gecontroleerde laboratoria of de farmaceutische industrie. Tyvek® 500 Labo beschermt zowel de drager als producten en processen, en blijft uitermate comfortabel. Het is CE-gecertificeerd volgens type 5 en 6.
  • Tyvek® 600 Plus pakken bieden dankzij de afgeplakte naden bescherming van typen 4-B, 5 en 6 en bieden extra bescherming tegen vloeibare aerosolen en deeltjes. Dit paktype kan ook worden gebruikt bij biologische stoffen, omdat het een effectieve barrière vormt tegen biologisch besmet vuil volgens EN 14126:2003. Ook verkrijgbaar met aangehechte sokken.

Daarnaast kunnen de pakken van Tyvek® aangevuld worden met verscheidene accessoires.

De voordelen van Tyvek® in een oogopslag

  • Bescherming: goede wederzijde barrière tegen stofdeeltjes en lage concentraties watergebaseerde chemicaliën
  • extreem licht, maar toch sterk voor voortdurende bescherming tijdens gebruik
  • Comfortabel: laat zowel lucht als waterdamp door
  • pluist vrijwel niet en is vrij van siliconen
  • buitengewoon goed bestand tegen scheuren en schuren