Tyvek® lijkt misschien op papier, maar het gedraagt zich allesbehalve als papier.

Tyvek® is een 100% synthetisch materiaal gemaakt van non-woven polyethyleenvezels van hoge dichtheid. Lichtgewicht, duurzaam en ademend maar bestand tegen water, schuring, bacteriële penetratie en slijtage: Tyvek® is een wonderbaarlijk materiaal dat wordt gebruikt om allerlei toepassingen te verbeteren in uiteenlopende industrieën.  

Waarom Tyvek®?
 
 
 

Hoe werkt Tyvek®?

Tyvek® is verkrijgbaar met zowel een harde structuur, zoals in HomeWrap-enveloppen en toepassingen voor medische verpakkingen als een zachte structuur, afgewerkt als een textiel materiaal dat wordt gebruikt voor beschermende kleding en toepassingen voor consumenten. Ontdek hoe de wetenschap achter Tyvek® superieure prestaties mogelijk maakt bij een heel scala aan toepassingen. 

 
 
 
 
 
 

Waterafstotend

Wanneer de vezels in Tyvek® worden gesponnen en gebonden onder hoge druk en temperatuur, gedraagt Tyvek® zich als een thermoplastic. Het gaat terug naar een halfvaste staat van hoge dichtheid dat voorkomt dat vloeistoffen het oppervlak kunnen binnendringen.

 
 
 
De gesponnen en gebonden vezels in DuPont™ Tyvek® gedragen zich als een thermoplastic en voorkomen dat vloeistoffen het oppervlak kunnen binnendringen.
 
 
 

Ademend

Omdat er geen bindmiddelen worden gebruikt om Tyvek® bij elkaar te houden, blijven er minuscule perforaties aanwezig waardoorheen waterdamp afgevoerd kan worden, maar water en andere vloeistof niet kunnen binnendringen. Daardoor is Tyvek® een goed ademend materiaal.  

 
 
 
DuPont™ Tyvek® blijft zeer goed ademend terwijl water en andere vloeistoffen niet kunnen binnendringen.
 
 
 

Barrièrebescherming

Tyvek® bestaat uit continue vezels die ingebouwde weerstand hebben tegen binnendringen van microben. Daardoor kunnen gevaarlijke stoffen zoals asbest, schimmels, glasvezel en lood niet door het materiaal heen komen.  

 
 
 
DuPont™ Tyvek® bestaat uit continue vezels die ingebouwde weerstand hebben tegen binnendringen van microben.
 
 
 

Trekkracht

De non-woven vezels van Tyvek® worden willekeurig geplaatst en geperst voor superieure bestendigheid tegen scheuren en doorboren voor langdurig, duurzame bescherming.

 
 
 
De non-woven vezels van DuPont™ Tyvek® worden willekeurig geplaatst en geperst voor superieure bestendigheid tegen scheuren en doorboren.
 
 
 

Recyclebaarheid 

Tyvek® brengt niet alleen unieke voordelen voor betere prestaties van allerlei toepassingen, het kan ook 100% worden gerecycled. Daardoor kunnen producten die gemaakt zijn van Tyvek® een tweede leven krijgen als parkbank of speeltuintoestel.

 
 
 
DuPont™ Tyvek® is 100% recyclebaar, en krijgt een tweede leven in producten als parkbanken en speeltuintoestellen.
 
 
 

Kan bedrukt worden

Net als op papier kunnen de meeste traditionele en digitale druktechnieken, waaronder UV inkjet, latex en letterpersdrukprocessen op Tyvek® worden gebruikt. 

 
 
 
Net als papier ondersteunt DuPont™ Tyvek® de meeste traditionele en digitale druktechnieken
 
 
 

Toepassingen

Tyvek® voor PBM
Tyvek® voor PBM
Steriele verpakkingen
Steriele verpakkingen
Drukkerijen
Drukkerijen
Industriële verpakkingen
Industriële verpakkingen
Enveloppen
Enveloppen
Cargo cover
Cargo cover
Gebouwschillen
Gebouwschillen