Brandbestrijdingsapparatuur en uitrukuitrusting

 
 
 

Brandbestrijdingsapparatuur—De eerste verdedigingslinie

 
 
 

In de meeste brandbestrijdingsapparatuur komen Nomex® en Kevlar® vezels voor. Samen zorgen deze innovatieve vezels voor bewezen bescherming, duurzaamheid en comfort van binnenuit.

 

Brandweerlieden hebben het al zwaar genoeg, hun uitrusting moet daar geen gewicht aan toevoegen. De vezels van DuPont helpen fabrikanten dus om vlamvertragende voeringen, buitenste lagen en accessoires te maken die niet alleen bestand zijn tegen de thermische risico's waarmee brandweerlieden te maken kunnen krijgen, maar die hen ook helpen om hun werk naar behoren te kunnen doen zonder dat hun beschermingsmiddelen hen in hun bewegingen belemmeren.

 

We doen dit met wetenschappelijk onderbouwde innovaties zoals de Nomex® en Kevlar® vezels en onderzoeken voortdurend unieke manieren waarop die kunnen worden gebruikt om de bescherming te helpen verbeteren. In tegenstelling tot andere beschikbare materialen en vezels zijn uitrustingen en accessoires gemaakt van vlamvertragende Nomex® vezels waardoor die niet zullen smelten, gaan druppelen of ontbranden in de hete lucht. En de thermische bescherming van Nomex® behoudt zijn eigenschap. De superieure vlambestendigheid kan er niet worden uitgewassen en wordt niet minder door slijtage van de kleding. Met Kevlar® kunnen fabrikanten de algehele duurzaamheid en sterkte van lichtgewicht uitrukuitrusting verbeteren. Kevlar is bij gelijk gewicht vijf keer sterker dan staal, maar toch licht van gewicht, comfortabel en thermisch beschermend.

 

Beide innovatieve vezels zijn te vinden in elke laag van de meeste uitrukuitrustingen en bieden ultieme bescherming.

 

De buitenlaag

DuPont™ Nomex® en Kevlar® vezels worden samen en soms met andere vezels die tegen hoge temperaturen zijn bestand, ontwikkeld om materialen te krijgen die hittebestendig zijn, hun sterkte behouden en de binnenste componenten beschermen. Kevlar® draden worden verwerkt in hoogwaardige stoffen om het weefselprofiel te helpen verminderen en tegelijkertijd de stoffen te versterken en geschikt te maken voor zwaardere eisen. Door duurzame DuPont™ Teflon® HT waterafstotende behandelingen wordt de uitrusting lichter en wordt tegelijk voorkomen dat water kan binnendringen in de waardevolle luchtlagen die voor het grootste deel voor de warmte-isolatie van de kleding zorgen.

 

De vloeistofbarrière

Met stoffen die zijn gemaakt van Nomex® vezels en DuPont™ Nomex® E89™ niet-geweven stoffen, kunnen erkende fabrikanten van betrouwbare vochtbarrières sterke vlamvertragende substraten leveren voor hun vloeistofdichte films. De vloeistofbarrière beschermt tegen het binnendringen van water, chemicaliën en virussen. Deze barrières zijn tevens ademend, waardoor de metabole warmte kan ontsnappen en de totale hittestress tijdens inspannende activiteiten wordt verminderd.

 

De thermische voeringen

Vulsels van Nomex® en Kevlar® vezels en Nomex® E89™ niet-geweven stoffen worden gebruikt bij gezichtsdoeken die zijn gemaakt van Nomex® en Kevlar® vezels voor duurzame, flexibele, warmte-isolerende componenten. Thermische voeringen gemaakt van meerlaagse Nomex® E89™ niet-geweven stoffen behoren tot de dunste, meest flexibele, meest ademende componenten op de markt. Gezichtsdoeken van Kevlar® filamentgarens zorgen voor minder wrijving waardoor het algehele draagcomfort van deze doeken wordt verbeterd. De waterafstotende afwerking op de afzonderlijke lagen zorgt voor een betere vochtregulatie en een kortere droogtijd van de kleding.

 
 
 
Kenmerk

Ontwikkeling van uitrusting voor brandbescherming

Door samen te werken met kledingfabrikanten en brandweerlieden ontwikkelt DuPont innovaties die de veiligheid van brandweerlieden helpen verbeteren met een betere thermische bescherming bij hogere temperaturen.

Meer informatie
 
 
 

DuPont - producten en diensten

Nomex® en Kevlar® kleding voor brandweerlieden
Kazernekleding vervaardigd met Nomex®
Nomex® vezels

DuPont™ Nomex® vezels zijn hittebestendig en vlamvertragend en worden gebruikt in beschermende stoffen, kleding, isolatie en andere hoogwaardige toepassingen ter bescherming van miljoenen mensen en processen wereldwijd.

 
 
 
DuPont merken

Kleding voor brandweerlieden gemaakt van Nomex®

Brandweermannen over de hele wereld kiezen voor brandweerkleding die is gemaakt van Nomex® vezel vanwege de superieure vlambestendigheid en de bescherming tegen hitte en hittestress en vanwege het feit dat die beschermende eigenschap niet kan worden uitgewassen of minder wordt door slijtage van de kleding.

Meer informatie
 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind het juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™.

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Informatiebibliotheek

Hier vindt u technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM.

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Verkoopadressen